Хората, които ядат три или четири яйца седмично или 300

...
Хората, които ядат три или четири яйца седмично или 300
Коментари Харесай

3 или повече яйца на седмица увеличават риска от сърдечни заболявания и ранна смърт

Хората, които ядат три или четири яйца седмично или 300 мг диетичен холестерол дневно, имат по-висок риск от сърдечни болести и ранна гибел спрямо тези, които ядат по-малко яйца.

"Яйцата, изключително жълтъкът, са главен източник на диетичен холестерол, " написа Виктор Чжун, водещ създател на проучването и постдокторант в катедрата по превантивна медицина в Медицинския факултет на Северозападния университет Файнберг в Чикаго. В изследване, оповестено в здравното списание JAMA, той и сътрудниците му означиха, че едно огромно яйце съдържа към 186 мг холестерол.

Изследователите са изследвали данни от шест американски проучвателни групи, включващи повече от 29 000 души, проследени в продължение на 17 ½ години приблизително. През интервала на следене са зародили общо 5400 сърдечно-съдови събития, в това число 1,302 съдбовни и нефатални инсулти, 1897 случая на съдбовна и нефатална сърдечна непълнота и 113 други смъртни случая със сърдечни болести. 6,132 участници са умрели по други аргументи.

Консумирането на спомагателни 300 мг хранителен холестерол дневно е обвързвано с 3.2% по-висок риск от сърдечни болести и с 4.4% по-висок риск от ранна гибел, демонстрира анализът. Всяко в допълнение 1/2 яйце, което се употребява дневно, е свърдзано с 1.1% по-висок риск от сърдечно-съдови болести и 1.9% по-висок риск от ранна гибел.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР