Хората, които страдат от хипертония, знаят, че освен да приемат

...
Хората, които страдат от хипертония, знаят, че освен да приемат
Коментари Харесай

Какво да избягвате при високо кръвно

Хората, които страдат от хипертония, знаят, че с изключение на да одобряват до живот съответните лекарства, би трябвало да се преценяват с някои ограничавания, които спомагат за поддържането на кръвното в рационални граници.

Хипертонията е необятно публикувана болест. Тя се открива посредством измерването на кръвното налягане.

- Не се залавяйте за доста неща по едно и също време и в никакъв случай не бързайте, не се ядосвайте, не викайте, старайте се да не нервничите.

- Избягвайте колкото е допустимо така наречен неприятни артикули, способстващи за склероза на кръвоносните съдове. Става дума за алкохол, животинска лой, захар, маргарин, мазни млечни артикули, мрачно месо, черен дроб, месни бульони.

- Основната ви храна би трябвало да се състои от зеленчуци и плодове, само че без моркови и картофи, пълнозърнест самун, грах, соя, ядки, ориз, бяло месо от дивеч, обезмаслени млечни артикули, пресни сокове.

 Какво да избягвате при високо кръвно

- Храненето би трябвало да е постоянно, на дребни порции – закуска, втора закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря – най-малко 2-3 часа преди лягане.

- Откажете се от белия самун, солта, бонбоните, вафлите и останалите сладки неща.

- Не консумирайте бира, ракия, водка, коняк, кафе и мощен черен чай.

- Не четете доста, изключително вечер до късно или в градския превоз, не гледайте преди сън екшъни или филми на ужасите.

- Лягайте си не по-късно от 22 часа, наложително в добре проветрена стая. Разходката на чист въздух преди сън и топлата вана или душ оказват помощ за положителния сън.

- След сън изпивайте чаша вода за промиване на бъбреците, направете къса гимнастика и си вземете противоположен душ.

- Постарайте се да си намерите в случай че не работа, то най-малко занятие за свободното време, обвързвано с повече придвижване. Всеки ден изминавайте пешком не по-малко от 5-7 километра. Вървете бързо, до момента в който се изпотите леко.

- Опитайте се да проявявате самообладание и позитивно отношение към живота, даже когато обстановките допускат противоположното.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР