Хората, които страдат от хипертония, трябва да са наясно, че

...
Хората, които страдат от хипертония, трябва да са наясно, че
Коментари Харесай

Светата Троица на хипертоника

Хората, които страдат от хипертония, би трябвало да са наясно, че триумфът на лекуването на тяхното положение зависи на първо място от самите тях и най-много от типа и количеството на нещата, с които се хранят.

При хипертония би трябвало доста да се внимава, защото затрудненията на това положение могат да доведат до инсулт, инфаркт и сърдечна непълнота.

Храненето, и по-специално рестриктивните мерки на някои храни са доста значими за хората, които страдат от нараснало кръвно налягане. Има храни и питиета, които наложително би трябвало да бъдат изключени от менюто.

 Затлъстяване

Всеки може да се храни с артикули, които обезпечават задоволително сила на организма, без освен това да вредят на която и да е от системите в него.

Лесно може да разпознаете хипертоника - червендалест, алчен и леко раздразнителен в наличието на храна. Хората, които страдат от това заболяване, обичат да си похапват и то всевъзможни апетитни неща.

Всъщност неправилното и нездравословното хранене е причина за развиването на самото болестно положение. Ежедневните бургери, кола и картофки (БКК) - Светата троица на хипертоника, насищат организма ни с неусвоими от него субстанции, нездравословни мазнини и доста, доста непотребни и празни калории. БКК са извънредно нездравословни за хора с нараснало кръвно налягане.

Колата е измежду напитките, които покачват кръвното. Освен това тя съдържа субстанции, които работят възбуждащо на нервната система. Затова хипертониците би трябвало да лимитират потреблението и й даже да я изключат от напитките, които употребяват.

Колата е сладка напитка, а хипертониците би трябвало доста да внимават със захарта в менюто си. Белият самун, който се употребява за приготвянето на бургери, е доста нездравословен за хипертониците.

 Високо кръвно

Животинските мазнини, които се съдържат в плънката за бургерите, също не са от огромна изгода за хора с високо кръвно. Майонезата, която участва в доста от бургерите, също не се предлага за хипертониците.

Хората с високо кръвно могат да си подготвят вкусни бургери от пълнозърнест самун с пуешко или бяло пилешко месо, авансово сварено без кожата.

Пържените картофи са наслаждение, което хипертониците е по-добре да заменят с много по-полезни зеленчуци, които също са вкусни.

Пържената храна не се предлага на хора с високо кръвно, а още по-малко пържените картофки. Ако картофите са обичан зарзават, могат да се сервират, приготвени на пара или печени със зехтин.

На хора с хипертония се предлага да натъртват на зеленчуците и плодове, на зърнените храни и на ядки. А що се отнася до обичаната им и неразривна света троица - бургер, кола и картофки, по-добре е да си намерят друга вяра.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР