Хората, които се оплакват от мръсния въздух, не подозират за

...
Хората, които се оплакват от мръсния въздух, не подозират за
Коментари Харесай

5 ползи от мръсния въздух в София

Хората, които се оплакват от мръсния въздух, не подозират за скритите благоприятни условия на замърсяването, облагородяващите сили на мъглата и мощните цивилен тласъци на смога, който се стеле над София. Затова, дано изброим няколко неподозирани плюсове от неналичието на О2 в близост.
Повишава изборната интензивност
Изборите за столичен кмет в никакъв случай не са били от най-динамичните и към момента никой не е измислил по какъв начин да стимулира жителите да отидат до урните. Но ето, че мръсният въздух най-накрая може да провокира онази гражданска интензивност, която е нужна за същински либерален развой. Безоблачното близо десетилетие на Фандъкова към този момент прекалено много наподобява на мъглата на открито и след 1.60 за билет, което евентуално трябваше да изкара хората от колите и да ги вкара в градския превоз, най-накрая стартира да дава плодове. 
Насърчава туризма
Родопски села, закътани провинции, Цигов чарк, Велинград - всяко кътче в България внезапно става привлекателно и завладяващо. Мръсният въздух в София в действителност извънредно предизвиква вътрешния туризъм в страната, припомня ни за заръката на Алеко да опознаеш България, с цел да я обикнеш. Излизането вън от София носи незабравими вдишвания и издишвания, трансформира се в терапия за белия дроб и човек с цялостни гърди реставрира провалите от седмица в насладите на уикенда. Това прави работа и на Ангелкова, която единствено няколко месеца по-късно ще регистрира по-високи резултати в областта на туризма, а Националният статистически институт на драго сърце ще маркира възходящи числа в обмена на хора и места. Това пък ще се трансформира в отзив за положителното ръководство на Борисов, който ще прибави още една позитивна статистика в политическия си инвентар, която ще цитира в утринни блокове и конференции, с цел да пребъде ръководството и името Му. 
Води до децентрализация
По един или различен метод децентрализацията на Страната, която Живее Единствено в София би трябвало да се случи. И в случай че няма политическа воля и старания за това, очакванията са отправени към Мръсния въздух. Единствено той може да провокира нужното разселване из клета и смоглива майка България, да релокира хиляди души из провинцията, да провокира огромни миграционни потоци. Тук ходът на Фандъкова е талантлив - за какво да се бори с мръсния въздух, който е провокиран от пренаселване, когато таман мръсният въздух ще понижи въпросното пренаселване? Това се споделя институционално изчакване, изобретателен ход на бездействието, разчитане на знаците на природа и нейните антични мъдри сили.
Оценяваш дребните неща
Всеки урок по оптимизъм и положително мислене упорства: оценявай дребните неща! Бъди признателен за всяка глътка въздух, която поемаш! Живей по този начин, като че ли през днешния ден е последния ти ден! Ето, че мръсният въздух предизвика таман сходно елегантно и надълбоко тайнствено отношение към живота. Човек стартира да се радва на дребните неща, като напусне София е благополучен, че просто диша с цялостни с гърди, открива солидарно други хора, които са щастливи, че също дишат, и всички дружно и с усмивка дишат, в една съвсем магична национална терапия, чиято цел е да върне любовта към дребните неща. Няма източно обучение, чиято първа стъпка към просветлението да не е обвързвана с простичкото наблюдение на вдишването и издишването; а в София приказваме точно за тази централизация на въздухообмена в тялото, същински будистки фокус върху този елементарен физически акт. 
Възпитава в екологично мислене
Как ГЕРБ аргументираха закона за по-високи налози върху старите коли? С това, че е време българите да стартират да мислят екологично. И примерно със 700 лв. заплата да си купят кола за 15 000, тъй като бедността не би трябвало да е опрощение за неналичието на грижа за планетата и в частност за тези 111 000 кв. км, които са ни отредени. По сходен метод мръсният въздух също може да стимулира софиянци да изхвърлят старите печки и неприятните първични материали и да влагат предколедно крупните си приходи в нещо по-модерно, тъй като така и така се чудят какво да си вършат парите.
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР