Хората, които са затлъстели или с наднормено тегло, са изложени

...
Хората, които са затлъстели или с наднормено тегло, са изложени
Коментари Харесай

Здравните власти в Англия: Затлъстяването увеличава риска от смърт от COVID-19

Хората, които са затлъстели или с наднормено тегло, са изложени на нараснал риск от гибел или тежко заболяване от COVID-19 . Това се предизвестява в отчет на Public Health England (изпълнителна организация към английското министерство на здравеопазването), до момента в който държавното управление се приготвя да вкара ограничения за справяне с казуса, оповестява " Ройтерс ".

Британският министър председател Борис Джонсън даде обещание да се оправи със затлъстяването и самичък отслабна, откакто беше признат в интензивно поделение с тежко протичане на COVID-19.

Public Health England акцентира, че данните демонстрират, че при хора с показател на телесна маса от 30-35, рискът от гибел от COVID-19 се усилва с 40%, а се усилва с 90% за тези с показател на телесна маса над 40 спрямо тези със здравословно тегло.

Хората с показател на телесна маса над 30 са класифицирани като затлъстели . Около 63% от възрастните в Англия са с наднормено тегло или затлъстяване.

" Настоящите доказателства са ясни, че наднорменото тегло или затлъстяването ви излага на по-голям риск от съществено заболяване или гибел от COVID-19, както и от доста други животозастрашаващи болести ", споделя Алисън Тедстоун, основен диетолог в Public Health England.

Вчера Джонсън настоя, че хората би трябвало да отслабнат , като се появиха информации, че идната седмица могат да бъдат наложени ограничавания за рекламиране на нездравословни храни от страна на английското държавно управление.

" Обикновено не съм набожен в политиката вид забавачница, на разпореждащата политика , само че действителността е, че затлъстяването е един от факторите за по-висока смъртност ", посочи английският министър председател.

Сюзън Джеб, професор по диета и здраве на популацията в Оксфордския университет, означи, че би била удовлетворена да види Джонсън да признава степента на рецесията в публичното опазване на здравето , с която се сблъсква Англия, когато става въпрос за справяне със затлъстяването.

" Това беше изведено на напред във времето от COVID-19, само че в действителност това е нещо, което ни е известно от самото начало, само че просто в никакъв случай не е попадало отпред в дилемите на държавното управление ", разяснява Джеб, която е дала експертното си мнение за отчета на Public Health England.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР