Хората, които са заболели от морбили в Европа, са се

...
Хората, които са заболели от морбили в Европа, са се
Коментари Харесай

Заболелите от морбили са се увеличили четири пъти през 2017 г.

Хората, които са болни от морбили в Европа, са се нараснали четири пъти през 2017 година, показват от Световната здравна организация. През 2016 година са документирани 5273 случая на заболяването, до момента в който през 2017 година – над 20 хиляди души са се разболели, а 35 са умряли.

Общо 15 европейски страни, измежду които и Англия, са имали огромни епидемии от морбили. Най-много случаи има в Румъния, Италия и Украйна.

Според специалисти антиваксърското придвижване е част от казуса. Въпреки, че проучванията, оповестени преди 20 години за допустима връзка сред имунизацията против МПР (морбили, паротит и рубеола) и аутизма са дискретирани, страхът от имунизацията остава.

Морбилите или дребната шарка е мощно инфекциозно заболяване, което се характеризира с обща интоксикация, инфектиране на лигавицата на горните дихателни пътища, присъщ обрив по когата и затруднения на дихателната система. Инфекцията се популяризира по въздушно-капков път.

Причините, които СЗО показват за огромното нарастване на болни, са ниските проценти на имунизация, както и спирането на имунизация в маргинализираните групи.

През 2017 година в Румъния са регистрирани 5562 случая на морбили, в Италия – 5006, а в Украйна – 4767.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР