Хората, които са гласували за Борислав Игнатов няма да гласуват

...
Хората, които са гласували за Борислав Игнатов няма да гласуват
Коментари Харесай

Политолози огласиха кой може да измести Фандъкова от кметския пост

Хората, които са дали своят вот за Борислав Игнатов няма да гласоподават нито за Фандъкова, нито за Манолова. Тези, които са дали своят вот за Бонев, също надали ще отидат до урните. Това съобщи в ефира на Нова тв политологът Стойчо Стойчев.

"Ако ГЕРБ успее да активизира 200 000 това ще им подсигурява успеха на балотажа ", добави той.

"Много хора не са отишли да гласоподават на първи тур, само че в този момент, като видят, че има заплаха техният претендент да загуби балотажа, ще стигнат до урните ", счита още Стойчев.


В студиото бе и политолог от "Тренд " Атанас Стефанов: "Ключовото за балотажа е, че Мая Манолова не възбужда наказателния избор. Хората не я припознават като притежател на смяната ", сподели Стефанов.

"При балотажите към този момент има отмалялост от акциите, не се знае кое държание печелившо ", включи се Стойчев.

"Аз мисля, че в София акцията ще е спокойна. Борис Бонев щеше да има по-добри шансове, в сравнение с Мая Манолова, в случай че беше стигнал до балотаж. Манолова активизира главно негативен избор - хора, които не харесват ГЕРБ и Фандъкова. При Бонев гласуването е основно позитивно. Той е позитивен претендент ", счита Стойчев.

"Много по-лесно един социалист би дал своя вот за Борис Бонев, в сравнение с един костовист за Мая Манолова. Борис Бонев е доста по-смилаем за леви и десни, тъй като той самият се дефинира като младеж с идея ". добави той.

"В Пловдив борбата също ще е забавна. Проучихме в детайли въпроса с другите резултати, а точно, че Славчо Атанасов излезе втори, а през целия ден Дани Каназиева бе втора съгласно екзитпола. Имало е злоумишлена интервенция и щета върху него ", сподели Стефанов.


"Няма по какъв начин да не го отразим това. Имало е организация, която е желала да се намеси в екзитпола, с цел да провокира с това гласуващите за Атанасов да се демобилизират ", съобщи политологът от "Тренд ".

"Не е ясно какво ще стане във Варна. Нямаше я тази готовност, която съществуваше преди. В България на балотажа нормално има доста мощен антивот, борбата ще е непредсказуема ", счита Стойчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР