Хората, които практикуват периодично гладуване, са много по-склонни да страдат

...
Хората, които практикуват периодично гладуване, са много по-склонни да страдат
Коментари Харесай

Диета с глад може да ви докара инфаркт, предупредиха учени

Хората, които практикуват от време на време недояждане, са доста по-склонни да страдат от сърдечно-съдови болести. Това демонстрира последното изследване на Американската сърдечна асоциация, написа Newsweek. То е било извършено сред 18 – 21 март в Чикаго.

Тези, които се хранят единствено в границите на 8 часа от деня, са с 91% по-висок късмет да починат от сърдечно заболяване, в сравнение с тези, които следват естествена диета. 

Резултатът е непредвиден, защото предходни проучвания са показвали тъкмо противоположния резултат - фастингът усъвършенства сърдечното налягане, кръвната глюкоза и равнищата на холестерол, цитира Факти.

Какво съставлява фастингът?

Периодичното недояждане е способ на хранене, при който на определни интервали човек гладува, а през други се храни. Има няколко метода да се ползва, като най-разпространеният е методът 16/8 – 16 часа фастинг и 8 часа хранене.

Другата скица на хранене е 5:2 – 5 дни са храни обикновено и ограничението на калориите до 500-600 за два непоследователни дни.

Какво споделят специалистите? 

" Ограничаването на храната до прозорец от 8 часа получи много огромна известност през последните години, като метод за загуба на тегло и възстановяване на здравето. Въпреки това обаче последното изследване демонстрира, че не се знае какви могат да бъдат резултатите от използването му за дълъг интервал от време “, сподели създателят на изследването Виктор Жонг.

Изследването е извършено измежду 20 000 възрастни в цялата страна. Резултатите от него демонстрират, че хората, спазващи диета на правилото 16/8, са изложени на 91% по-висок риск от това да починат от сърдечно-съдово заболяване. 

Проучването демонстрира още, че хората, хранещи се в прозорец от 8 до 10 часа дневно, имат 66% по-висок късмет да загинат от сърдечен удар, а също по този начин, че фастингът не води до намаляването на на риска от съдбовен край поради заболяване. 

Учените са разкрили още, че хората със сърдечни болести или рак имат доста по-голям късмет да починат поради сърдечна рецесия, в сравнение с тези, които се хранят в прозореца от над 16 часа дневно. Точно противоположното - доста по-вероятно е това да не се случи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР