Хората, които най-малко имат какво да кажат – не млъкват!

...
Хората, които най-малко имат какво да кажат – не млъкват!
Коментари Харесай

Ще стане ли Иво Сиромахов шеф на БНТ?

Хората, които минимум имат какво да кажат – не млъкват! Те просто не млъкват. Това е мнението на сценариста на Слави и негов заслужен правоприемник на екрана от кабеларката 7/8 тв Иво Сиромахов, който също не млъква по нито една тематика - от любовните връзки сред сътрудници, през политиката, шоуто „ Ергенът ” и девствеността на Елвира, въпросът с украинските бежанци и всичко, което би било тематика номер едно в селска механа пред евтина пърцуца.

Вярата на Сиромахов, че точно той е съдбоносен от ориста да има мнение по всевъзможни тематики и да не млъква, преди няколко дни съумя да унижи националната телевизия, работещите в нея и в действителност да покаже за какво брачната половинка му Зорниц а се показва с моминското си име Карамихова , посрамена да носи семейството на пенкилер като бащата на децата й.

Сценаристът, артист, публицист, режисьор, театрал, драматург и всякакъв пенкилер по всяка тематика от деня преди броени дни се изгаври неслучайно с най-големия си копнеж - заемането на поста общоприет шеф на Българска национална телевизия. Уж като смешка, Сиромахов, който е любимец на началника си Слави Трифонов за нов властник на националната телевизия, показа комична програмна скица, ориентирана към реабилитирането на детското предаване „ Сънчо ” в ефира и тричасови монолози след новините на всеки политик, който има сили и задоволително придихание, с цел да запълни сходно ефирно време.

Гаврата на Сиромахов идва на фона на действителните планове на Слави точно той да бъде стартиран за нов шеф на Българска национална телевизия откакто мандатът на Емил Кошлуков отпред завърши. Самият Кошлуков не разяснява Сиромахов, който назова ръководената от него телевизия „ батак ”, а си замълча тактично. Съшото се чака да направи и следващата персона, с която Сиромахов се подигра поради „ новото си предопределение ” - императорът на чалгата инженер Димитър Димитров-Пайнера, който Сиромахов разгласи, че ще наеме на новото си работно място.

„ Поканих инж. Митко Димитров да заеме поста програмен шеф на Българска национална телевизия. Той е човек с огромен креативен и управнически опит. Дълги години управлява сполучливо както музикална продуцентска компания, по този начин и частен ефирен канал ”, разгласи Сиромахов. Сценаристът, публицист, артист, театрал, режисьор, политически и управнически критик и легендарен плагиат на непознати умотворения от години, по този начин и не разяснява публично слуховете, че точно той ще е номинацията на „ ИТН ” за общоприет шеф, както и за какво всеобщо депутатите отхвърлят да повярват в честността на претендента на партията за началник на Българска народна банка Любомир Каримански.

Започнал от графа във вестник, харесан от Слави и предложен като съученик на Росен Петров и Ивайло Вълчев, години наред Сиромахов е едно от лицата на Трифонов и компания. Театралът има и двама сина - Мартин и Борис, като втория е тръгнал по стъпките на баща си. Борис се занимава с медии, има компания за рекламни клипове и филми на свое име, както и личен канал в „ Ю Тюб ”. Мартин пък, сходно на баща си Иво, е организиран на работа по втория метод - не тъй като е нечий съученик, а тъй като е наследник. Мартин е част от туристическата компания на майка си Зорница „ Старс травел ”, поради която пък през 2011 година Би Ти Ви отнесе санкция от 3000 лв. от тогавашния шеф на Съвета за електронни медии Георги Лозанов за непозволена реклама и заблуждение на феновете.

Докато Борис живее във Англия, брат му Мартин работи за фамилното благосъстояние. Съпругата на Сиромахов - Зорница , е щерка на боен авиатор и сполучлива бизнес-дама, която върти на дребния си пръст олисялия си брачен партньор, в случай че се има вяра на клюката. След като няколко пъти го напуща поради афинитета му към чашката и дългокраките балерини от „ Магаданс ”, Зорница на този стадий избира да не разяснява нишо, обвързвано с половинката си, а годишнтият оборот на компанията й от над 700 000 лв. й стигат да не се тревожи дали в действителност брачният партньор й ще получи поста общоприет шеф на Българска национална телевизия.  Тя сама може да устоя цялото семейство, както и да дава заплати на още 15 души, измежду които личния й наследник.

Шуробаджанащината в живота на Сиромахов и в работната му среда не тревожат писателя, сценарист, артист, драматург и последна инстанция по всяка тематика. Като ученик на елитарната гимназия за антични езици и просвета НГДЕК, сценаристът на Трифонов и водещ на вечеринките му мълчи за подозрителните си назначения в екипа през годините, само че не и по всяка друга тематика. От футбол - заниманието на запаления и безжалостен левскар, до политиката и чалгата, последната, която отхвърля да участва в предаванията и песните на Трифонов, Сиромахов най се терзае, че българският народ е малоумен и не има вяра единствено на казаното от него във вечерното шоу на Слави.

„ Паметникът на българската нелепост го виждаме всеки ден в обществените медии, като виждам на какво базово равнище е всеобщата неначетеност, по какъв начин елементарно се доверяват на всевъзможни шарлатани, астролози, баячки, по какъв начин няма обикновено сериозно въображаемо в огромно част от обществото - обикновена дарба да се разграничава истината от лъжата, ни чака едно много обезпокоително бъдеще. Социалните медии са компас, ориентир, аз черпя оттова доста сюжети, би трябвало да заложим повече на образованието, на възпитанието, от дребни децата да ги научим съществени критерии по какъв начин да възприемат информацията, ти би трябвало да се бориш с незнанието на хората, приемащи подправените вести за същински ”, безапелационен е Сиромахов.

Авторът на книги, подскачащи в жанровете от детски приказки през любовни романи е безапелационен, че е надмогнал нелепостта - а точно вярата. „ Възпитан съм в сериозно мислене и рационализъм, тъй че нямам вярвания, убеждения и предубеждения. Смятам, че те са зло, родено от незнанието. Някои черти на характера са ми пречили в младежките ми години, само че се оказа, че подлежат на смяна и самодисциплиниране. Говоря за черти като прибързаност, несдържаност, преждевременно взимане на решения. С годините съумях да ги опитомя ”, признава мераклията за стола на Кошлуков. Описва себе си като обуздан плейбой, а креативните си напъни още в гимназията като подбудител, девойките да го харесват.

„ Това, несъмнено, ужасно ме стимулира да пиша и за един месец написах към 30-40 пиеси. И всеки ден обожанието към мен растеше, а аз съумях да изконсумирам това боготворене ”, споделя 50-годишният сценарист. Слуховете, че Сиромахов, въпреки и женен, продължава опитите си да употребява внимание от дамите отвън фамилното ложе, предиздвикали брачната половинка му Зорница да напусне лъскавия им дом в пернишкия „ Ориндж каунти ” – „ Делта хил ”. Заради работата си и напрежението с шеф като Слави, Сиромахов постоянно посягал освен към перото, само че и към водката, която опитал за пръв път в бурните години на съученичество с Петров и Вълчев.



Самата Зорница изрично крие връзките си с известната си половинка, само че мнозина признават, че Сиромахов е имал краткотрайни забежки точно поради любовта си към щерката на военния авиатор. При всеки опит Зорница да напусне дома им сценаристът забравял и ирония, и гаври, както и мнението си за мозъка на дамите, и падал на коляно, с цел да върне назад обичаната си и много заможна и самостоятелна половинка. Признава, че учи от децата си, които са надалеч по-състрадателни от него, а театърът е първата му обич.

„ Театърът се появи в живота ми в доста ранна възраст, с помощта на майка ми, светла й памет. Тя беше забележителна персона, у дома постоянно говореше за книги, изложения, театрални постановки. Заведе ме за пръв път на куклен спектакъл още на тригодишна възраст. И аз бях слисан от тоя магически свят. Изгледахме целия репертоар на софийския куклен спектакъл, след това почна да ме води и на постановки за възрастни. Бил съм може би на 7-8 години, когато гледахме великата „ Лазарица “ на Радичков в Сатиричния спектакъл с Григор Вачков. Това беше удивително прекарване ”, спомня си Сиромахов.



Именно театърът го среща и със Зорница, а кумове на сватбата са починалият към този момент артист Чочо Попйорданов и Хилда Казасян. Те са малцината, които не са отнасяли гаври и насмешки от Сиромахов през годините, откакто сценаристът се изгаври даже с околните си Росен Петров и Любен Дилов-син, а даже сътрудниците му от Има Такъв Народ отнесоха иронични мнения, че са не запомнили за въвеждането на мажоритарната система. Мнението му за „ педерастията на Азис ” и некадърността на Сергей Станишев стана най-коментираната тематика за неприятно образование от ефирен ефир, а пренебрежението му към психологичните болести - мотив за всеобщи рецензии. Слави Трифонов, несъмнено, е отвън кръга на подигравка от страна на сценариста и даже го отбрани посред вихрещия се години наред скандал, че комичните прозрения на Сиромахов в шоуто на Слави са крадени поголовно от създатели и блогъри. Тогава абсурдът се развихри до такава степен, че запалянковци даже упорстваха крадецът да получи „ Златен скункс ” за плагиатство от „ Господари на ефира ”, а всеобщо статусите на Сиромахов се оказваха долни обири. Това по никакъв начин не разстрои самочувствието на мераклията за Българска национална телевизия, който обаче макар шегите по този начин и не е прецизирал в случай че бъде номиниран по какъв начин в действителност ще разходва галактическата дотация за националната медия, плащана от налозите на всеки български жител.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР