Хората, които имат домашни любимци, нямат проблеми със съня, установили

...
Хората, които имат домашни любимци, нямат проблеми със съня, установили
Коментари Харесай

Който има домашен любимец, няма проблеми със съня

Хората, които имат домашни любимци, нямат проблеми със съня, открили са експерти по неврофизиология в Съединени американски щати. Ако отглеждате котка или куче в дома си, е неточност да го гоните от стаята си за през нощта, защото наличието му работи успокояващо на човешката нервна система.

Успокояващото мъркане на котката или мирното похъркване на кучето в стаята се приема подсъзнателно като приспивна ария от човешкия мозък. Разбира се, в случай че кучето ви е от порода, която има проблеми с хъркането - като мопс, френски булдог или някое друго, което е със затруднено дишане, ще е мъчно да заспите в компанията му.

Но в случай че желаете да се радвате на бездънен нескончаем сън, е добра концепция да оставите домашния си любим дружно с вас в спалнята. Това важи най-много за хора, които живеят сами, уверени са експертите. Присъствието на друго живо създание работи успокояващо на хората, без значение дали то е човек или животинка.

 Домашни любимци

Много рядко се случва хората, които спят в компанията на домашните си любимци, да се разсънват през нощта от това, че котката или кучето им се е размърдало. Често в студените дни хората с домашни любимци, които се позволяват освен в спалнята, а и в леглото им, се употребяват за в допълнение отопление.

Друг въпрос е, че някои домашни любимци изрично отхвърлят да се качват в леглото на стопаните си, даже да им се позволява. Но множеството кучета и котки с наслада скачат в леглото на притежателите си или упорстват да останат най-малко в краката на леглото за през нощта.

Някои стопани на котки ги поставят върху гърдите си, до момента в който заспиват, и настояват, че по този метод се унасят за броени минути, даже да са имали тежък и под напрежение ден. Вибрациите от тялото на мъркащата котка работят успокояващо и бързо придвижват стопанина ѝ в страната на сънищата, а на сутринта той се усеща пресен и отпочинал.

По същия метод работят и кучетата, които постоянно са подготвени да се съобразят с настроението на стопанина си и в случай че той е изтощен, просто се свиват до него и заспиват, щастливи от обстоятелството, че са покрай индивида, който е най-съществен за тях.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР