Хората казват, че очите са прозорец към душата ни, но

...
Хората казват, че очите са прозорец към душата ни, но
Коментари Харесай

Какво издава за вас любимият ви стил музика

Хората споделят, че очите са прозорец към душата ни, само че има доста други способи да разкрием същинската си вътрешна природа. Можем да изразим личността си по толкоз доста способи - от облеклата до хората, с които избираме да бъдем. “Кажи ми каква музика харесваш и ще позная какъв си ”. Да, обичаната музика приказва доста за нас. Професор Адриан Норт от Университета “Хериот-Уат ” в Единбург прави проучване на над 36 000 участника, с цел да откри връзка сред обичаната музика и черти от характера им. Ето част от резултаите.
Класическа музика
Едва ли е изненада, че хората, които обичат класическа музика са фини, интелигентни и със личен жанр. Хора, които слушат такава музика, демонстрират най-високи резултати на теста САТ. Това се свързва със сложността в класическата музика и връзката й с математическото мислене. Ако това е вашият жанр, вие сте резервирани, даже притеснителни в общуването, само че и извънредно изобретателни.
Рап и хип хоп
Тези стилове употребяват комплициран темп, завладяваща поетична форма и изобретателна игра с думи, които приказват доста и за самите слушатели. Ако обичате рап и хип хоп, вие сте шумни, екстроверти и самоуверени. За вас музиката е и обществено прекарване - нещо, което сплотява хората и ги кара да танцуват, пеят и съпреживяват дружно вълненията. Имате екстравагантен жанр в избора на облекла, аксесоари, държание.
Джаз и блус
Макар двата стила звучат по напълно друг метод, хората, които ги харесват, доста си наподобяват. Вие сте широкоскроени, извънредно изобретателни, само че и много резервирани. Имате лично мнение и не вървите по течението. Не се впечатлявате от опаковката и външността, търсите по-дълбок смисъл в нещата.
Поп
 Всички хора ненавиждат тези звезди от музикалния бизнес Всички хора ненавиждат тези звезди от музикалния бизнес
Те са продали милиони албуми и имат тълпи от обожаващи ги почитатели, само че... имат и своите недоброжелатели, и то с съображение. Защото някои...
Липсата на бездънен смисъл в доста поп песни, изяснява нервността на почитателите на тази музика. Равномерният темп в този жанр, позитивното звучене демонстрира, че сте самоуверени, отзивчиви и оптимисти. Хора, които постоянно слушат най-популярните поп песни от класациите, употребяват музиката за надзор над личните им усеща и страсти. Слушането им се свързва с увеличение равнището на допамин /хормона на щастието/.
Рок
Рокът обгръща доста разнообразни подкатегории, като пънк, инди и типичен рок. Макар звученето да се разграничава, може да се каже, че феновете на рока се асоциират с идентични черти. Те са спокойни, поредни, рядко стигат до крайности, гъвкави, прочувствено съпреживяват всичко в живота си.
Феновете на класическия рок са самоуверени, само че не и егоистични. Почитателите на инди рок, от своя страна, постоянно се съмняват в личните си достолепия, само че са извънредно чувствителни към болката на другите и са доста необятно скроени. Не е изненада, че почитателите на пънк рока се отличават с необикновен прилив на сила.
Хеви метъл
Интересно е, само че изследването на проф. Норт откри доста сходства сред хора, които слушат хеви метъл и класическа музика. Може би мислите, че метъл почитателите са безчувствени поради тежкия тон, който харесват, само че в действителност те са интелигентни, чувствителни и съпреживяват страстите на другите. Ако харесвате този стил музика, вие сте сантиментални, имате лична позиция, не вървите по течението и не следвате сляпо модата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР