Хората искат да видят устойчива политика и решения, а за

...
Хората искат да видят устойчива политика и решения, а за
Коментари Харесай

Радев от САЩ за сглобката: Държава не се управлява с бягство от отговорност и с квалификации

Хората желаят да видят устойчива политика и решения, а с цел да ги видят, би трябвало да има ясна визия, решителност и разговор и преди всичко да се слагат техните ползи, а не на друга страна. С пространна рецензия към властта пред публицисти се изрече президента Румен Радев, който сега се намира в Съединени американски щати. Той мина през всички настоящи тематики

 

Държавният глава прикани държавното управление и производителите да проведат диалози за проблемите в бранша и да бъдат търсени устойчиви решения, които да дадат ясна вероятност за бъдещето и да има повече правдивост.

 

Държава не се ръководи с бягство от отговорност, с квалификации, лозунги, опълчване на едни браншове от стопанската система и обществото на други.

 

Държавата би трябвало да се ръководи по този начин, че да има доверието на хората и те ще дадат своето доверие, когато видят, че държавното управление слага преди всичко българските ползи, на българската стопанска система и на българските жители. Когато това не се прави доверие се изчерпва доста бързо и хората потеглят да вземат решение въпросите си и с митинги, посочи Румен Радев.

 

Президентът разяснява и вчерашното изказване на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че Движение за права и свободи е дефакто част от " некоалицията ", припомняйки, че Движение за права и свободи взе участие във значимите процеси за конституционни промени, " което дефинира нашето бъдеще оттук-нататък ", гласоподава за държавното управление и неговите решения и няма значение по какъв начин тъкмо ще бъде наричано това присъединяване.

" Важно е кой по какъв начин взема тези решения, кой дружно управлява страната ", уточни президентът.

 

Румен Радев разяснява и дрона, доплувал до Тюленово в подтекста на рисковете за националната сигурност. " Неслучайно споделих, че войната, по метода, по който се отнасяме към нея, ще покачва своята активност и ще уголемява своя тримерен обсег. Черно море към този момент е военна зона и там се смъкват дронове, плуват мини, стопират се търговски кораби от военни кораби и се потопяват военни кораби. И в случай че не вземем ограничения и не разберем, че час по-скоро би трябвало да сложим завършек на тази война, това неизбежно ще пълзи към нас ", акцентира Румен Радев.

Запитан до каква степен значителен е въпросът дали дронът в Тюленово е съветски или украински и има ли опити за добиване на политически дивиденти от това, президентът уточни, че въпросът е какво може да аргументи този дрон. " Но в случай че той е надлежно съветски, знаете какво може да следва от такива случаи. Имаше сходен случай в Полша, когато ракета падна и умъртви двама почтени жители, тя се оказа украинска ", добави президентът.

Държавният глава изиска МО и Министерство на вътрешните работи да дават повече информация дали са спазени всички процедури при обезвреждането на дрона.

Държавният глава сложи акцент още веднъж върху вложенията в модернизацията на Българската войска, повишение на качествата на войска и нейната оперативна съгласуемост с нашите съдружници. " Всичко това би трябвало да се сложи преди всичко, а не да гледаме на Българската войска като на донор и склад за доставяне с оръжия и муниции на други страни ", акцентира още Румен Радев.

 

Държавният глава открои изявленията на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш, на президентите на Съединени американски щати, Турция, Бразилия и Португалия, които са изразили дълбока угриженост от ескалиращите рецесии, само че общото в посланията, съгласно Радев, е била думата " промяна " и констатацията, че светът се е трансформирал, а интернационалните институции изостават.

 

Затова са нужни промени както в структурата и състава на Съвета за сигурност, по този начин и в метода, по който той взима решенията си. Ролята на Организация на обединените нации за попречване на спорове и за тяхното разрешаване би трябвало да се ускори и това зависи от всички нас, акцентира още президентът Румен Радев.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР