Хората имат нужда от доза успокоение, но в такава ситуация

...
Хората имат нужда от доза успокоение, но в такава ситуация
Коментари Харесай

Кантарджиев: За да приложим стаден имунитет, трябва да жертваме възрастните

" Хората имат потребност от доза утешение, само че в такава обстановка ни би трябвало единствено истината ", съобщи пред Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев от Националния действен щаб.

" За да използван по този начин нареченият " стаден имунитет ", би трябвало да жертваме възрастните, здравната система, младежите с други болести. Един от математическите модели преценя дали ограниченията са сполучливи по това за какъв брой дни се удвоява броя на заболелите. В последните дни имаме данни, че има закъснение и не тръгваме стръмно нагоре. Това е добре, тъй като по-малко хора ще се разболеят по едно и също време ", изясни специалистът.

" Всеки извоюван ден ни дава късмет, че този вирус ще изчезне с неприятното време. Или в случай че се потвърди, че БЦЖ имунизацията в действителност има протективно деяние, ние, българите сме най-имунизираната нация. Още през 20-те години доктор Стамен Григоров вкарва тази ваксина ", разяснява доктор Кантарджиев.

" Сега търсим интензивно три неща: доктор или сестра със признаци би трябвало незабавно да се тестват. Стратегически значимите браншове за страната - като превоз - би трябвало да бъдат защитени. И всички с двойна пневмония - също. Това са най-важните задания на тестуването ", сподели още доктор Кантарджиев.

" Здравето е преди всичко, не можем да рискуваме здравето и живота. Мисля, че ограниченията са верни и би трябвало самообладание и издръжливост ", отговори той на въпрос какво ще каже на хората, на които " към този момент им е писнало " от ограниченията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР