„Хората имаха прекалено големи очаквания за еднодозовата ваксина, но нейната

...
„Хората имаха прекалено големи очаквания за еднодозовата ваксина, но нейната
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: Следва продължение. Тази пандемия няма да свърши до края на годината

„ Хората имаха прекомерно огромни упования за еднодозовата ваксина, само че нейната успеваемост е доста по-ниска. Ако искаш да придобиеш по-бързо документа е добра, само че в случай че искаш да си осигуриш по-добра отбрана – изчакай. Аз персонално избирам „ Модерна “ и „ Пфайзер “, посочи той.

Проф. Балтов настоя, че „ зелените коридори “ не би трябвало да бъдат спирани и показа данни за имунизираните в София.

„ Ваксинационният щаб към момента не е анулиран. Вероятно през идната седмица доста неща ще станат ясни “, разяснява още шефът на „ Пирогов “.

Що се отнася до новия здравен министър Стойчо Кацаров , проф. Балтов посочи, че към момента не е имал среща с него.

„ Функциите на Националния действен щаб бяха значими. Хората доста бързо желаят да не помнят какво беше, само че аз помня по какъв начин първоначално имахме към 1400 инфекциозни кревати, не знаехме нищо за инфекцията. Беше предизвикателство за всички в Щаба да създадем нещо, което да облекчи ситуацията. И сега продължаваме да одобряваме заболели с ковид “, означи той. Според него решението на експремиера Бойко Борисов ту за прекъсването, ту за възобновяването работата на Щаба не било политически ход.

Излизаме от третата вълна с гордо вдигнато чело, само че в петък господин Тошко Йорданов ми направи доста неприятно усещане с изявлението си, че един хирург не може да бъде началник на Щаба. Проф. Мутафчийски не е просто хирург, той е доктор на армията “, добави проф. Асен Балтов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР