Хората ги раздели невъзможността управлението да формира консенсусно съгласие и

...
Хората ги раздели невъзможността управлението да формира консенсусно съгласие и
Коментари Харесай

Петър Москов: Здравният министър трябва да има извънредни пълномощия

Хората ги раздели невъзможността ръководството да образува консенсусно единодушие и дневен ред към това, към което да се обединим. Първото нещо, което би трябвало да се направи е да формулира ясни цели и явен проект. Голямата част от обществото щеше да се концентрира върху по-голямата част от ограниченията. Това не се случи поради неспособността на ръководството да го направи, както и поради опозицията, която паразитира върху страховете на хората. Това сподели някогашният здравен министър Петър Москов в ефира на Българска национална телевизия.

" И ръководство, и съпротива взимат страна в публичното разделяне, а не поставят базовите правила по консенсус. Този вирус е тук да остане. Не може по баснословен метод той да изчезне. Ние не можем да си позволим следващ локдаун, нито стопански, нито душевен. Трябва да има естествена икономическа интензивност, както и да не се позволява претоварване на здравната система. Ето това не го виждам към този момент 7-и месец ", сподели още Москов.

Той изясни, че би трябвало да бъдат позволени изключителни пълномощия на здравния министър, с цел да може той да ръководи здравната система и да разпорежда задания на здравните заведения. Сега той няма съответни законови пълномощия, добави Москов.

Бившият здравен министър изясни, че би трябвало да вземем образец от Словакия, т.е. всеобщо тестване с близки до PCR проучванията резултати.

" Ако някой желае да стачкува да го прави на улицата, а не в болничното заведение, като по този метод да се попречва лекуването на пациентите ", посъветва Москов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР