Хора, заявили желание да се ваксинират, впоследствие не идват да

...
Хора, заявили желание да се ваксинират, впоследствие не идват да
Коментари Харесай

Проблем: Хора, заявили желание да се ваксинират, впоследствие не го правят

 " Хора, декларирали предпочитание да се имунизират, след това не идват да го създадат ".  Това сподели на брифинг в Министерски съвет по отношение на разпространяването на COVID-19 шефът " Пирогов " проф. Асен Балтов.

Със заповед на министъра бяхме включени с два пункта за имунизиране - един в " Пирогов " и един в Медицинския център на " Пирогов ", създали сме и няколко подпункта. Имаме 5 пункта, които имунизират, и опция за 2 мобилни екипа, които при потребност ще вървят на място.

Това, което направи неприятно усещане още в първите дни, в които се отвориха пунктовете, е, че по декларираните описи, които идват в " " Пирогов " от РЗИ, примерно при 170 индивида, които са декларирали, че имат предпочитание да бъдат имунизирани, се явяват не повече от 50, добави той.

Например през днешния ден се прави поръчка да се имунизират 500 индивида. От тези 500 човека  действително се явяват единствено 30%. Това се оказва огромен проблем освен за лекарите, а и за мотивацията и темпа на имунизация.

По думите на Балтов това рефлектира върху хората, които чакат да дойдат да се имунизират.

Молбата му към проф. Гигов е да се намерения по въпроса дали не може да се включи и четвърта фаза, тъй като има доста хора, които желаят да се имунизират, а действително те изчакват да мине втора и трета фаза. Същевременно хора от втора фаза декларират, че желаят да се имунизират и по-късно не идват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР