Хора се събират пред църквата на иконата на Божията майка,

...
Хора се събират пред църквата на иконата на Божията майка,
Коментари Харесай

Последно сбогом с Алексей Навални

Хора се събират пред църквата на иконата на Божията майка, преди идното заравяне на починалия съветски опозиционен водач Алексей Навални, в Москва.

Погребението на Навални ще се състои в 14:00 ч. локално време или 13:00 българско.

Отявленият критик на Кремъл Навални умря на 47-годишна възраст в арктическа наказателна колония на 16 февруари 2024 година, откакто беше изместен там през 2023 година и гибелта му раздруса света. Колонията се счита за един от най-суровите затвори на планетата.

Западният свят упрекна Русия за гибелта на опозиционера, а Кремъл отхвърля обвиняванията. Близките на Навални упорстваха за самостоятелна аутопсия в чужбина, само че това по този начин и няма да се случи.

На мястото има съществени ограничения за сигурност. Полицейски патрули обикалят на Борисовското гробище. На територията на църквата в Мариино, където ще се състои погребението на политика, още следобеда на 29 февруари започнаха да се инсталират стоманени заграждения.

Служителите на Държавното бюджетно институция „ Жилищник “ са сложили същите заграждения в целия район; те се простират от метростанцията в Мариино до храма. На вратата на църквата има табела, че е неразрешено аудио, фото и видеозаснемането в постройката.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР