Хора, представящи се за глухонеми, събират дарения за изграждане на

...
Хора, представящи се за глухонеми, събират дарения за изграждане на
Коментари Харесай

Внимание! Хора, представящи се за глухонеми, събират средства


Хора, представящи се за глухонеми, събират дарения за създаване на интернационален център. Измамниците стопират минувачите в центъра на София и желаят пари. Днес с тях се сблъска и екип на Bulgaria ON AIR.

Срещали сте ги нееднократно. Разхождат се в центъра на огромните градове у нас. Предлагат ви да се включите в подписка за основаване на интернационален център за хора с увреждания.

Малко по-късно разбирате, че би трябвало да дарите пари. А сумата би трябвало да е над 20 лв.. При типа на камера обаче тези хора стават изключително нападателни. Опитахме да разберем повече за центъра, за който събират дарения. Отговор не получихме. Разбрахме обаче, че не са с повреден слух.

Със същите хора се е сблъсквал и Радослав. Той работи като барман в центъра на столицата. Самият той има повреден слух. Успява да ги снима с мобилния си телефон. След това Радослав и негов сътрудник се пробвали да подадат сигнал в полицията. Безуспешно.

От съюза на хората с повреден слух у нас разясниха, че сходни акции не са инициирани нито от тях, нито на интернационално равнище. Представители на неправителствени организации пък приканват да бъдем по-бдителни, тъй като има знаци, които ясно издават, че става дума за машинация.

Въпреки че множеството хора не можем да разпознаем верните жестове в жестомимичния език, хората с повреден слух поучават да следим дали има логичност в жестовете на тези, които събират пари.

Представители на неправителствения бранш считат, че организацията на въпросната скица се развива в чужбина. За това обаче няма задоволително данни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР