Хонконгският бизнесмен Лий Ман Тат известен още като Краля на

...
Хонконгският бизнесмен Лий Ман Тат известен още като Краля на
Коментари Харесай

Почина един от най-възрастните милиардери в света - Краля на соевия сос от Хонконг

Хонконгският предприемач Лий Ман Тат прочут още като Краля на соевия сос е умрял. Председателят на компанията за произвеждане на подправки Lee Kum Kee беше измежду най-възрастните милиардери в света, като той беше на 91 години.

В публично известие на компанията се показва, че Лий е умрял умерено в дома си. В него той е описван като " въодушевяващ водач с неповторима и напредничева визия за развиване ".

" Той се ангажира с идеята да разпространява китайската кулинарна просвета и здравословна диета и сътвори от групата стабилно сдружение ", се споделя още в известието.

С чисто благосъстояние от 17,4 милиарда $ Краля на соевия сос се нареждаше на 6-то място по благосъстояние в Хонконг, съгласно класацията на Forbes за най-богатите хора в света.

Със своите 91 години Лий беше и измежду най-възрастните супербогаташи. На първо място по този индикатор е американският предприемач Джордж Джоузеф, който е на 99 години. Той е създател на застрахователната компания Mercury General.

След него се подреждат трима милиардери на 97 години. Това са Робърт Куок от Малайзия, Дейвид Мърдок от Съединени американски щати и дясната ръка на вложителя Уорън Бъфет - Чарлз Мънгър.

Компанията Lee Kum Kee е била учредена от дядото на Лий Ман Тат през 1888 година. Днес тя продава над 200 типа сосове и подправки допълнително от 100 страни в света. Самият той наследява компанията от татко си, като застава отпред през 1972 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР