Хонконг ще въведе двустепенна прогресивна данъчна ставка върху личните доходи

...
Хонконг ще въведе двустепенна прогресивна данъчна ставка върху личните доходи
Коментари Харесай

Хонконг увеличава данъка върху личните доходи за първи път от 2008 г.

Хонконг ще вкара двустепенна прогресивна данъчна ставка върху персоналните приходи за първи път от 2008 година Това съобщи финансовият секретар на Хонконг Пол Чан, до момента в който произнасяше бюджетно послание пред Законодателния съвет на специфичния административен район.

" Предлагаме да се вкара двустепенен данъчен режим върху заплатите и приходите на физическите лица от момента на приемане на закона. Личните приходи на обща стойност под 5 милиона хонконгски $ (640 хиляди долара) ще бъдат обект на общоприет налог от 15%, до момента в който част от приходите над тази сума се таксуват с налог от 16% “, сподели секретарят по финансите. Той добави, че нововъведенията ще обиден единствено 0,6% (около 12 хиляди души) от всички данъчни поданици на града. В същото време държавното управление ще може да получава в допълнение 910 милиона хонконгски $ (116,26 милиона долара) годишно. Новата система ще бъде въведена през април 2023 година

Заради срутва на пазара на недвижими парцели в града, държавното управление извърши проекта за продажби на общинска благосъстоятелност единствено с 23% от заложеното. В резултат на рецесията в промишлеността беше взето решение за прекъсване на продажбите. Предложената промяна има за цел да попълни бюджета на Хонконг на фона на стопански разтърсвания. Предишното нарастване на данъчната ставка беше през 2003 година върху всички персонални приходи скочиха от 15% на 16%, само че тази мярка беше анулирана през 2008 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР