Хонгконгската полиция стреля със сълзотворен газ по хиляди протестиращи, мнозина

...
Хонгконгската полиция стреля със сълзотворен газ по хиляди протестиращи, мнозина
Коментари Харесай

Протест на Бъдни вечер прерасна в хаос със сълзотворен газ в Хонконг

Хонгконгската полиция стреля със сълзотворен газ по хиляди протестиращи , мнозина носещи маски и еленови рога , след конфликти в търговски центрове и в туристически квартал, когато митингите ескалираха в хаоса на Бъдни вечер , оповестява " Ройтерс ".

Протестиращите в комерсиалните центрове хвърляха чадъри и други предмети по полицията, която реагира против стачкуващи с палки , като служител на реда насочи револвер към тълпата, само че не стреля.

Някои стачкуващи заеха главните пътища и блокираха трафика отвън комерсиалните центрове и околните първокласни хотели в туристическия квартал " Цим Ша Цуи " в Коулун.

През нощта в квартала има съществено полицейско наличие, охраняват пътищата , до момента в който хиляди пазаруващи и туристи обикалят с шапки на Дядо Коледа.

Десетки протестиращи взимаха камъни от пътища и поставяха барикади , а полицията съобщи, че ще разположи " минимална мощ за разпространяване " и ще арестува " бунтовници ".

Много фамилии с деца бяха в региона, за коледните светлини по крайбрежната алея , а облечени в черно и с маски протестиращи скандираха лозунги, в това число " Възкресете Хонконг, гражданска война на нашето време " и " Хонконгска самостоятелност ", до момента в който обикаляха по молове.

" Много хора пазарят, тъй че е добра опция да разпространим известието и да кажем на хората защо се борим ", изяснява 18-годишен протестиращ. " Ние се борим за свободата, ние се борим за бъдещето си. "

Около 100 протестиращи унищожиха " Старбъкс " в мола " Мира Палас ", разбивайки стъклените плотове , показващи сладкиши и пръскайки графити по стените . Веригата кафенета е честа цел на протестиращите , откакто дъщерята на притежаващия локалния франчайз, осъди протестиращите в съвет за правата на индивида на Организация на обединените нации в Женева.

Метрооператорът MTR Corp съобщи, че е затворил две станции , Монг Кок и Цим Ша Цуи, рано във вторник вечер поради митинги в региона , влаковете трябваше да работят през нощта на Бъдни вечер .

Гражданският фронт за правата на индивида, който провежда някои от най-големите маршове , в които вземат участие повече от милион души, желае да организира следващия поход на Нова година .
 Китай се зарича да не разреши на непознати сили да се намесват в Хонконг и Макао
Китай се зарича да не разреши на непознати сили да се намесват в Хонконг и Макао

За разлика от Хонконг в Макао няма митинги и сериозните гласове са малко
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР