Honda е известна с превозните си средства и роботите, като

...
Honda е известна с превозните си средства и роботите, като
Коментари Харесай

Последният автономен робот-автомобил на Honda има способността да пренася товари

Honda е известна с транспортните си средства и роботите, като през последните няколко години компанията се пробва да комбинира двете неща в самостоятелен работен автомобил. Усилията в тази тенденция даде плод под формата автомобил от трета генерация, планиран да транспортира до два палета със артикули из работни площадки без човешка интервенция. Този път Honda са много уверени в продукта си и търсят компании, които биха желали да го тестват.

Автономният работен автомобил мина през огромна еволюция като в началото беше просто едно ATV с отсечен покрив, а в този момент към този момент имаме електрически товарен автомобил. В съпоставяне с версията от второ потомство, новият работен автомобил е с по-голяма товароподемност от два палета и към 900 кг, по-висока скорост на самостоятелно шофиране от 16 км/ч, по-голяма батерия, която подсигурява до 10 часа работа и 45 километра, по-добро отбягване на трудности и по-ниска платформа за по-лесно товарене.

Новият самостоятелен работен автомобил може да работи независимо или посредством дистанционно управление през провокационен терен като строителни площадки с помощта на набор от датчици. Сред тях са GPS, радар, LiDAR  и камери с облачна съгласуваност, като всички от тях могат да се управляват от интерфейс, сходен на таблет.

„ Проведените полеви проби удостоверяват, че голям брой самостоятелни работни коли Honda могат да транспортират и доставят строителни материали на избрани места по авансово заложен маршрут, “ разясняват от компанията.

Според Honda товарният автомобил е подготвен за действителна работа и японците ще търсят сътрудници, които да го употребяват по време на строително ревю, което стартира на 14 март в Лас Вегас.

„ Искаме да се срещнем с евентуални бизнес сътрудници и компании по време на CONEXPO, които имат интерес да проведат полеви проби с нашият товарен автомобил. Вярваме, че той може да бъде скъпо решение за подкрепяне на строителните екипи, като в това време усъвършенства работната успеваемост и сигурност, “ прибавят от Honda.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР