Хомофобски скандал удари Пловдив - Европейската столица на културата, пише

...
Хомофобски скандал удари Пловдив - Европейската столица на културата, пише
Коментари Харесай

Гардиън: Хомофобски скандал в Европейската столица на културата Пловдив

Хомофобски скандал удари Пловдив - Европейската столица на културата, написа " Гардиън ". Изданието засяга опит на локални публични представители да отстранен ръководителя на организационния комитет поради фотографска галерия с тематики ЛГБТ общността.

Става дума за настояването изложбата " Балкан прайд " през юли би трябвало да бъде анулирана. " Ние ще ги спрем, употребявайки всички правни и, в случай че се постанова, противозаконни принадлежности ", е представен да споделя Александър Сиди, народен представител от Вътрешна македонска революционна организация.

Общинският съвет ще гласоподава през днешния ден дали да предложи да се уволни артистичният шеф на фондация " Пловдив 2019 " Светлана Куюмджиева.

Намесата на общински съветници от Пловдив е " грозна провокация " в Европейската столица на културата, които са не запомнили, че този статут се дава на града и против гаранции, че няма да има политическа интервенция, написа " Гардиън " и цитира самата Светлана Куюмджиева: " Това съществено може да накърни репутацията и имиджа, който изграждахме 5 години... сходна интервенция в програмата може да се дефинира само като дискриминация и цензура ".

Групата, стояща зад тази самодейност, е формирана от 21 от общо 50 общинари - главно от обединяване към Вътрешна македонска революционна организация, Българска социалистическа партия и " Заедно за Пловдив ". Представител на " Заедно за Пловдив " споделя, че за тях по-големият проблем е, че се изразходвали непрозрачно обществени средства, само че не се показват съответни образци.

Изложбата ще включва фотоси от извършени гей паради на Балканите, а също по този начин ще бъдат проведени концерт и спорен конгрес. Те са проведени от фондация " Глас ".

" Това е същото като да проведеш гей церемониал в Пловдив. Много съм любопитен какво би се случило, в случай че преподавател направи грешката и изпрати възпитаници на изложбата. Какво ще видят? Как ще им изясни? ", разяснява Борислав Инчев от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР