Холсим България“ АД спечели поръчка за оползотворяване на RDF-гориво с

...
Холсим България“ АД спечели поръчка за оползотворяване на RDF-гориво с
Коментари Харесай

„Холсим“ и ТЕЦ-ове на Ковачки с поръчки за горенето на боклук от София

„ Холсим България “ АД завоюва поръчка за оползотворяване на RDF-гориво с възложител Столична община. Договорът й е на стойност 11 790 000  лв. с Данък добавена стойност, за период от три години.
Компанията е била единствен претендент за обособена позиция №1 - оползотворяване на RDF-гориво, секта от 0 до 200 мм, с планирано количество до 80 000 тона на година.
За втората позиция, в която количеството е до 70 000 тона годишно , също претендентът е бил без конкуренция. Предстои общината да подписа контракт за осъществяването й с консорциум „ БТТ Садината 2019 “. Той се състои от сдружения, свързани с Христо Ковачки - Топлоелектрическа централа „ Бобовдол “ ЕАД и „ Топлофикация – Сливен “ ЕАД.

За останалите три позиции – за изгарянето на по 10 000 тона RDF-гориво, при цена по 2,1 млн. лева с Данък добавена стойност, претенденти не са се явили. В тази част поръчката е прекъсната. 
Справка в Търговския указател сочи, че собственик на 99,97% от акционерния капитал на „ Холсим България “ АД – с. Бели извор, Врачанска област, е немската компания „ Холсим Аусландбетайлигунгс “, а крайната компания-майка е „ Лафарж Холсим Лтд “ – Швейцария.
Тя е завършила 2018-та година с облага от 24,5 млн. лева преди приспадането на налози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР