Холивудският титан Харви Уайнстийн беше осъден на нови 16 години

...
Холивудският титан Харви Уайнстийн беше осъден на нови 16 години
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн с нова присъда, ще гледа „Оскарите“ от затвора

Холивудският исполин Харви Уайнстийн беше наказан на нови 16 години затвор за обезчестяване и полово посягане, откакто помоли съдията за " благосклонност " и настоя, че е станал жертва на " подставени лица ".

Той жигосах обвинителката си като специалист в симулирането и плаченето.

70-годишният артист, който сега излежава 23 годишна присъда, датираща от 2020 година за обезчестяване на начинаеща актриса и полово принуждение над помощник в телевизионна и кино продукция, получи в четвъртък (23 февруари) в съда в Лос Анджелис наказването, която беше избрана като доживотна присъда поради възрастта и нежното му здраве.

 Харви

След правосъден развой през декември съдът го призна за отговорен по трите обвинявания - обезчестяване, насилствен орален секс и полово навлизане с непознат предмет, осъществено в хотел в Лос Анджелис през 2013 година

Всички обвинявания се отнасяха до една единствена жертва - европейски модел и актриса, която по време на чуванията свидетелстваше анонимно под името " Jane Doe One ".

Непознатата съобщи, че е била нападната, откакто Уайнстийн се появил без покана в хотелската ѝ стая по време на кино фестивал в Лос Анджелис.

Според " Ню Йорк Таймс " правосъдните заседатели не са взели решение по два пункта, свързани с обвиняванията, отправени от Дженифър Сийбъл Нюсъм, режисьор на документални филми и брачна половинка на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм.

 Харви

Изданието също по този начин показва, че те не са могли да реализират единодушие по едно обвиняване, обвързвано с изказванията на модела и сценарист Лорън Йънг.

В изказването си незнайната обвинителка съобщи:
" В онази нощ през 2013 година Харви Уайнстийн вечно унищожи част от мен и в никакъв случай няма да си го върна. "  

Докато молеше арбитър Лиза Ленч за благосклонност в четвъртък, Уайнстийн ѝ сподели, че не заслужава да прекара остатъка от живота си в пандиза и настоя, че обвиняванията против него са режисура.

Уайнстийн пледира почтен пред препълнената зала на съда, откакто беше докаран за изговаряне на присъдата в сива униформа на затворническата работа на окръг Лос Анджелис.

" Никога не съм изнасилвал незнайната. Не познавам тази жена и тя не ме познава.

" Това е измислена история. С цялото ми почитание, незнайната е просто една актриса, която може да се разплаче когато и да е даже и без мотив. Моля, не ме осъждайте на пожизнен затвор, не го заслужавам. Моля ви за благосклонност ".

 Харви

Представител на бащата на пет деца Уайнстийн, чиято 46-годишна брачна половинка, стилната дизайнерка Джорджина Чапман, го напусна през 2017 година, преди разводът им да бъде финализиран през 2021 година, съобщи, че присъдата е " жестока " поради възрастта му и влошаващото се физическо положение.

Адвокатът му Алън Джаксън сподели на правосъдните заседатели: " Истината е неизменима. Тя не е възприятие. Тя не е каприз. Тя не е хаштаг. "
Произнасянето на присъдата на 23.02.2023 беше отсрочено от 9 януари същата година, с цел да се даде опция на юристите на Уайнстийн да внесат молба за обновяване на процеса, която беше отхвърлена от арбитър Ленч.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР