Холивудският актьор Бен Крос получи задълбочени уроци как се иска

...
Холивудският актьор Бен Крос получи задълбочени уроци как се иска
Коментари Харесай

Цв. Цв. учи на еnglish Бен Крос как се иска откуп и се целува ръка на кръстника

Холивудският артист Бен Крос получи задълбочени уроци по какъв начин се желае откуп, по какъв начин се целува ръка на кръстника и други сходни потребни препоръки. Това стана по време на фестивала на носиите в Жеравна, именуван от някои „ пещимал фест “ или „ потури фест “.
До него с значими препоръки за българските обичаи бе не какъв да е, а интелектуалният Олимп (защо не Еверест) на ГЕРБ Цветан Цветанов, за по-кратко Цв. Цв. Развълнувани очевидци описват, че видният политик обясянвал на госта на чист британски, че ще запомни вечно този ден. И в действителност е по този начин, тъй като Крос взе, че се ожени точно измежду пушека от кебапчета и свирните на гайди и тамбури в китния планински градец.

На празника пяха и танцуваха отбор „ Българе “, както и други звезди и подзвезди на фолклора, свикани под знамената от шефа на „ Българе “ Христо Димитров. Той е уредникът, а зли езици приказват, че е биз-бизе с Цв. Цв., отъкдето идвали и великодушните възнаграждения за свършената работа.

Преди ден във Фог нюз написахме, че целокупният български народ ще бъде приканен да гледа цяла събота репортажи от Жеравна с основен воин Цв. Цв. Всяка година челникът на ГЕРБ е там, демонстрира носии със затъкнати пищови и ками, прави се на челник и омайва сбралия се народ с мъдри упътвания и статистики за благоденствието на страната. Кръшни репортерки с кенарени блузки в шевици пърхаха край " войводата " и му подаваха микрофона час по час.

А това, че Бен Крос е получил препоръки по какъв начин да желае откуп не е подправена вест. Казва го самият баш уредник Хисто Димитров пред микрофона на БНР: „ Това, което е нещо, което няма по какъв начин да се повтори на някой различен фестивал, ще бъде сватбата на холивудския артист Бен Крос, който взе решение да се ожени по обичаен български метод, облечен с българска национална носия пред толкоз доста хора. Самият факт, че Бен Крос взема решение да направи това нещо е един огромен преклон пред българската традиция и пред българския фолклор и пред България изобщо. Мисля, че всеки, който участва на фестивала, в никакъв случай няма да не помни тази женитба – по какъв начин ще го бръснем с бръснача, по какъв начин ще се бори за тази младоженка, по какъв начин ще му желаеме откупи, по какъв начин ще целува ръка на кръстника и ще му желае амнистия, по какъв начин ще ѝ търси обувката, която ще е скрита, по какъв начин ще го зареждат с погача с мед и ще го лъжат, че животът е сладостен. Това в никакъв случай не са го виждали в Холивуд “.

Вярно, Ицо, в Холивуд не ги знаят тия неща. Те са си чисто български – да му се желае откуп, да го лъжат, че живота ще е сладостен, да целува ръка на кръстника…

В дописката въпреки всичко има една подправена вест и тя е, че Цв. Цв. е разговарял на британски. Няма по какъв начин да стане, сами разбирате.

Между другото, да се честват сватби и да се вършат купони измежду туземци не е оригиналност. Има доста образци.

.
Някои избират Африка пред Жеравна...

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР