Холивудските звезди Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу, както и редица

...
Холивудските звезди Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу, както и редица
Коментари Харесай

Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу тормозени сексуално от продуцента Харви Уейнстейн


Холивудските звезди Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу, както и редица други американски актриси, упрекнаха в полов тормоз известния продуцент Харви Уейнстейн.

Както споделя пред „ Ню Йорк таймс “ Полтроу, това е станало когато тя е била на 22 години. Уейнстейн й предложилроля във кино лентата "Ема" (1996 г.) по романа на Джейн Остин. Според актрисата, преди началото на фотосите, продуцентът я повикал в хотелската си стая. По време на срещата той й предложил да влезе в спалнята, с цел да я масажира. Тя отхвърлила предлагането на Уейнстейн, а по-късно с него разговарял за случая артистът Брад Пит, с който Полтроу се срещала по това време. Уейнстейн я предизвестил да не разгласява случилото се. "Мислех, че ще ме уволни", спомня си актрисата.

Джоли заяви, че е била унизена от продуцента в края на 90-те години на предишния век. "Имах извънредно отрицателен опит с Харви Уейнстейн в моята младост, по тази причина взех решение в никакъв случай да не работя с негои да предизвестявам другите", споделя актрисата. Джоли отбелязва, че също отхвърлила тогава предложенията на продуцента. Тя акцентира, че "поведението му към дамите е неприемливо".

Миналата седмица "Ню Йорк Таймс" разгласява материал, след журналистическо следствие, в което се показва, че в течение на към 30 години Уейнстейн е оказвал полов тормоз на служителки на компанията, в която е работил. Продуцентът търсел интимна непосредственост с тях в подмяна на подпомагане в кариерното им развиване. Във вторник сп. „ Ню Йоркър “ заяви, че три дами упрекват Уаейнстейн в обезчестяване.

Харви Уайнстийн е измежду най-успешните продуценти в Холивуд. Първите му огромни триумфи идват, когато дружно с брат си стават създатели на "Мирамакс филмс". Студиото продуцира касови и награждавани филми като "Влюбеният Шекспир", "Криминале", "Спасяването на Редник Райън" и така нататък Двамата братя продават "Мирамакс" на "Дисни" през 1993 година, а през 2005 година основават "Уейнстейн къмпани". Следват нови триумфи със заглавия като "Речта на краля", "Джанго без окови" и други.

Преди две дни Харви Уайнстийн беше уволнен от управлението на студиото, на което е съосновател, поради полов тормоз на работното място, след следствието на "Ню Йорк таймс". Бордът на шефовете на "Уайнстийн къмпани" показва, че решението е взето "в светлината на нова информация, постъпила в последните няколко дни". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР