Холивудската звезда Харисън Форд чукна 77. Актьорът, известен с ролите

...
Холивудската звезда Харисън Форд чукна 77. Актьорът, известен с ролите
Коментари Харесай

На 77 Харисън Форд снима „Индиана Джоунс” 5 /СНИМКИ/

Холивудската звезда Харисън Форд чукна 77. Актьорът, прочут с функциите си на Хан Соло в „ Междузвездни войни “ и Индиана Джоунс в едноименната поредност, освен се усеща в отлична форма, само че и към този момент стартира фотосите на „ Индиана Джаунс ” 5. Обяви, че застава пред камерата още веднъж, тъй като никой различен не може да изиграе по-добре от него ролята на екшън археолога. Петият филм от поредицата за Индиана Джоунс се чака да е на огромните екрани следващата година.

Междузвездни войни епизод 6: Завръщането на джедаите " - 1983

Харисън Форд е роден в Чикаго на 13 юли 1942 година След като се дипломира, учи британски и философия в колежа Ripon в Уисконсин. Започва да играе още там. Но е изключен три дни преди завършването си, тъй като не предава изисканите от него писмени работи.



Междузвездни войни епизод 7: Пробуждането на силата /2015/

В средата на 60-те Форд и неговата първа брачна половинка Мери Маркуард (с която се познават от колежа) се реалокират в Холивуд, където бъдещата звезда подписва контракт с Columbia, а по-късно и с Universal. След дебюта си в киното през 1966 година той играе второстепенни функции, нормално каубойски. Снима се и в телевизионни сериали.

" Американски графити " /1973 г./

Обезкуражен от функциите, които получава и компликациите към грижите за фамилията си, Форд се отхвърля от актьорството и стартира да учи дърводелския поминък. Доказва, че има гений за тази работа и е покрит с поръчки, напомня биографията му Нова тв.

Междузвездни войни епизод 4: Нова вяра /1977/

През това време шансът на артиста обаче се обръща. Негов другар режисьор го кани да взе участие с дребна роля във кино лентата на Джордж Лукас „ Американски графити “ (1973 г.). Лентата ненадейно става касоразбивач и доста покачва известността на изгряващия гений.

Въпреки това кариерата му остава в застой, до момента в който Джордж Лукас не го избира за ролята на галактическия корсар Хан Соло в мегахита „ Междузвездни войни “ (1977 г.). Но и тогава звездата му не изгрява с цялостния си искра.

Началото на 80-те обаче е неговото време. Той се трансформира в звезда с присъединяване си в „ Империята отвръща на удара “ (1980 г.) и с ролята на авантюристичния археолог Индиана Джоунс в „ Похитителите на изчезналия кивот “ (1981), който се оказва неоспорим шлагер. Той е Инди още два пъти – през 1984 година в „ Индиана Джоунс и храмът на обречените “ и през 1989 година в „ Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход “.

" Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход " /1989 г./

След това получава положителни мнения за осъществяването си в " Свидетел " (1984 г.), за което е номиниран и за „ Оскар “ за най-хубав артист.

" Индиана Джоунс и похитителите на изчезналия кивот " /1981/

Форд има три брака. В момента живее с третата си брачна половинка - актрисата от хитовия сериал „ Али Макбийл “ Калиста Флокхарт. В началото на връзката им той към момента е женен за втората си жена, с която се развежда публично през 2004 година

" К-19 " /2002г./

От предходните си бракове артистът има четири деца – едно момиче и три момчета. Калиста осинови сина си през 2001 година През 2007 година Харисън предлага брак на половинката си точно на Свети Валентин. Семейството възнамерява да осинови още едно момиченце.



Огнена стена /2006 г./



 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР