Холгер Руне се класира за 1/2-финалите на силния тенис турнир

...
Холгер Руне се класира за 1/2-финалите на силния тенис турнир
Коментари Харесай

Руне срази Медведев за втори полуфинал от сериите Мастърс

Холгер Руне се класира за 1/2-финалите на мощния тенис шампионат в Монте Карло, откакто надделя Даниил Медведев с 6-3, 6-4 за към един час и 20 минути.

19-годишният гений от Дания първи нанесе удар в откриващия сет, правейки пробив в четвъртия гейм. Руне сподели самообладание до края на частта и безпроблемно поведе в резултата. Скандинавският тенисист още веднъж дръпна с брейк задатък и във втория сет, само че този път третият в схемата Медведев съумя да отвърне на удара.

Руснакът обаче, който през вчерашния ден игра до късно героичен осминафинал с Александър Зверев и бе изцеден физически, бе грохнал след нов пробив в деветия гейм, след който Руне постави точка на разногласието. Той загуби по седем точки на първи и втори сервис за целия дуел, като завърши с четири уинъра повече от Медведев и две непредизвикани неточности по-малко от петия в света.

В спор за място на финала Руне, който в края на предходната година завоюва Мастърса в Париж след победа над Новак Джокович, ще се изправи против спечелилия от напълно италианския четвъртфинал сред Лоренцо Музети, отстранил през вчерашния ден Джокович, и Яник Синер.

RUNE THIS TOWN
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР