Холандското правителство обяви, че намалява максималната скорост по автомагистралите до

...
Холандското правителство обяви, че намалява максималната скорост по автомагистралите до
Коментари Харесай

Страшна секира по магистралите в Холандия заради климатичните промени

Холандското държавно управление разгласи, че понижава оптималната скорост по автомагистралите до 100 километра в час, оповестява "Франс прес ".

Тази мярка се вписва в проекта за деяние, признат за битка с газовите излъчвания, които замърсяват околната среда.

От няколко месеца държавното управление е изправено пред многолюден спор за метода, по който да се понижат азотните излъчвания, откакто холандски съд разгласи през май, че сегашната държавна политика не съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз в тази област.

Новото ограничаване на скоростта, което би трябвало да влезе в действие в Холандия през 2020 година, ще е най-ниското в Европа дружно с това в Кипър.

Превозните средства ще могат да се движат със сегашната позволена скорост от 130 километра в час през нощта сред 19:00 часа (20:00 часа българско време) и 06:00 часа (07:00 часа българско време).

Премиерът на Холандия Марк Рюте съобщи на конференция, че тази мярка не е приятна никому, само че е нужна, с цел да се избегне застой във връзка с ограниченията за запазване на околната среда в Холандия.

Рюте е водач на Народната партия за независимост и народна власт, получила прякора "Бръм, бръм " поради огромните си достижения в облекчаването на рестриктивните мерки за скоростта.

Големите планове за строителство на пътища и летища в Холандия, която е петата най-голяма стопанска система в еврозоната, бяха спрени от държавното управление, с цел да се съблюдава разпореждането на съда.

Установяването на оптималната скорост от 130 километра в час вместо 120 километра в час беше водещо предложение на партията на Рюте, което тя внесе през 2012 година, показва БНР.

Планът за деяние, който целеше понижаване на азотните излъчвания, включваше също по този начин и смяна в методите на работа в земеделскя бранш.

Перспективата за тези промени провокира гнева на хиляди земеделци, които неотдавна стачкуваха неколкократно с тракторите си в страната.

Една от тези демонстрации провокира най-голямото запушване в историята на Холандия.

Новото ограничаване на скоростта цели частично да покаже на селскостопанските производители, че другите браншове, които замърсяват околната среда, също би трябвало да трансформират навиците си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР