Холандските власти предприемат допълнителни стъпки по облекчаване на процедурата за

...
Холандските власти предприемат допълнителни стъпки по облекчаване на процедурата за
Коментари Харесай

Нидерландия отменя възрастовата граница за смяна на пола

Холандските управляващи подхващат спомагателни стъпки по облекчение на процедурата за промяна на пола като включват към този момент и отпадане на възрастовата граница за деца до 16 години, излиза наяве от известие на уеб страницата на държавното управление, представено от интернационалните информационни организации. За опростяването на процедурата ще бъде отстранено и условието за експертно мнение от лекари и психолози

„ Условията бяха облекчени още през 2014 година с приемането на закона за транссексуалните хора, а в този момент, след оценката на закона, процедурата се опрощава още повече с импортираните тази седмица за разискване в Долната камара на Народното събрание законодателни промени, които, наред с дрлуги неща, ще отстранен досегашното условие за експертно мнение и възрастовата граница ", написа още в него.

Позовавайки се на снабдители на здравни услуги, управляващите показват, че доктор или психолог не могат да открият до каква степен човек е уверен в своята принадлежност към  противоположния пол. В същото време няколко холандски неправителствени организации за разнообразие на половете, дефинират присъединяване на лекарите във вземането на решение за промяна на пола като нарушаване на правото на самоопределяне.

Правителството прибавя, че съгласно сравнителни интернационалните изследвания многократните промени в регистрацията на пола са необичайност и цитира данни, че от процедурата за смяна на пола през 2016, 2017 и 2018 година са се възползвали надлежно 460, 530 и 640 души .

Оттук нататък процедурата ще бъде разграничена на два стадия: документално заявление до съд за желанието за смяна на пола и удостоверение на това желание след четири до дванадесет седмици.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР