Холандската полиция използва водни оръдия, за да разпръсне демонстрация на

...
Холандската полиция използва водни оръдия, за да разпръсне демонстрация на
Коментари Харесай

Полиция разпръсна с водни оръдия демонстриращи срещу частичния локдаун

Холандската полиция употребява водни оръдия, с цел да разпръсне проява на недоволни от частичния нов локдаун в страната.

Вчера министър председателят Марк Рюте разгласи рестрикции върху работното време на заведения, магазини и разнообразни услуги.

Нидерландия е единствено една от страните в Европа, където сега ограничаващи ограничения поради ковид влизат още веднъж в действие поради повишаване на новите случаи. На други места рестриктивните мерки засягат неимунизираните жители, само че нидерландските управляващи постановиха от остарелия вид ограничения, като провеждането на спортни събития без почитатели. Баровете, заведенията за хранене, кафенетата и супермаркетите ще затварят в 8 часа вечерта, а магазините, в които не се продават артикули от първа нужда, и места като казината ще работят до 6 часа вечерта. Домашните събирания са лимитирани до 4-ма души.

Това докара до митингите по улиците на Хага, при които полицията употребява водни оръдия, откакто част от тълпата ги замеряше с камъни. В Нидерландия 73 % от пълнолетните са имунизирани против ковид. Броят на дневните нови случаи сега надвишава 16 хиляди.

Въпреки новата пандемична вълна невисок е броят на умрелите с вируса - през последните дни към 30 дневно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР