Холандската компания Endemol Shine Group“, която държи лиценза за излъчването

...
Холандската компания Endemol Shine Group“, която държи лиценза за излъчването
Коментари Харесай

Собствениците на „Биг Брадър“: Махаме се от България и оставате без лиценз, много сме разочаровани

Холандската компания „ Endemol Shine Group “, която държи лиценза за излъчването на „ Биг Брадър “ по света, обмисля съществено опцията да прекрати партньорството си с продуцентите на българската версия на риалити формàта. Рестрикциите са поради гафовете им в сегашния сезон за звезди, свързани с персоните Ванко 1 и Валентин Кулагин.

Осъденият за склоняване за проституция рапър Иван Главчев бе вкаран в Къщата и показан за ВИП, като абсурдът възмути даже английски медии. Заради необятния публичен отзив бе изработен опит за замазване на гафа, като Ванко напусна Къщата сякаш по здравословни аргументи.
Макар „ Биг Брадър “ да е шоу за провокации, холандците останали като гръмнати от невъзможността на БГ сътрудниците си да озаптят Валентин Кулагин. Гримьорът няколко пъти разрушава порти в опити да избяга от Къщата – постъпка, която не се толерира от лицензодържателите на формàта в международен мащаб. По принцип холандците дават лиценза на продуцентите от българска страна година за година. В „ Ендемол “ обаче са извънредно разочаровани от абсурда с някогашния пандизчия Иван Главчев и не е изключено идната година Нова тв и Нико Тупарев да останат без лиценз.

Идеята за предаването се появява в Холандия, където се състои и първото издание през 1999 година Оттогава негови разновидности се срещат по целия свят (Англия, Австралия, Германия, Канада, Испания, САЩ), като това е една от най-успешните телевизионни продукции, в това число и в България. Името на шоуто произлиза от романа 1984 на Джордж Оруел, в който Големия брат (Big Brother) ръководи диктатурата си като непрестанно следи поданиците си посредством техните телевизионни екрани и им припомня това с фразата „ Големият брат те следи! “.

Първият сезон в България започва на 18 октомври 2004 година Наградата е 200 000 лв.. Първият победител в българския вид на Big Brother е Здравко Василев, който е определен от феновете за победител на 17 януари 2005, когато е финалът на шоуто. Водещи на предаването са Ники Кънчев и Евелина Павлова. Първоначално участниците са 12, като по-късно влизат общо 3 запаси (първо Тихомир, по-късно Венета и Зейнеб). 24-часовото лъчение от къщата се предава по краткотраен кабелен канал – „ Big Brother LIVE “.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР