Холандия продължи марша си към Евро 2020, след като разгроми

...
Холандия продължи марша си към Евро 2020, след като разгроми
Коментари Харесай

Холандски ураган мина през Естония

Холандия продължи марша си към Евро 2020, откакто разгроми слабака Естония s 4:0 в мач от квалификационна група C. Попаденията за състава на Роналдо Куман означиха Райън Бабел на два пъти, Мемфис Депай и Джорджинио Вайналдум.

Холандците имаха цялостен надзор над събитията на терена през целия дуел. Те откриха резултата още в 17-та минута. Звездата на Лион Мемфис Депай пласира отлично центриране отдясно, което откри пробива на Бабел, който отблизо разстояние не сбърка за 1:0.

До края на първата част натискът пред естонската врата беше непрекъснат. С пропуски се регистрираха Бабел, Депай и Вайналдум, като домакините някак държаха изоставането си минимално.

В началото на втората част въпреки всичко голът не закъсня. В 48-та минута в центъра на вниманието още веднъж бяха Мемфис и Бабел, откакто последният засече точно подаване с глава, като не остави никакви шансове на стража на Естония Сергей Лепметс.

Авансът беше покачен до 3:0 в 76-та минута. Този път Депай се оказа на точното място, с цел да вкара, откакто решителното подаване пристигна от неочакван източник – огромното лятно попълнение на Ювентус Матайс Де Лихт.

Последният гвоздей в ковчега на домакините беше забит в 87-та минута. Звездата на Лион Депай просто нямаше по какъв начин да пропусне да бъде забъркан още веднъж. Той центрира от свободен удар отляво и на най-точното място беше полузащитника на Ливърпул Джорджинио Вайналдум, с цел да оформи крайното 4:0.

По този метод Холандия събира актив от 9 при изиграни 4 мача. Това отрежда на състава на Роналд Куман третото място в класирането, на 3 точки зад Северна Ирландия и Германия, които имат по 12 пункта. „ Лалетата “ обаче са и с мач по-малко.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР