Холандия подписа декларация с Германия и Полша за планове за

...
Холандия подписа декларация с Германия и Полша за планове за
Коментари Харесай

Германия, Холандия и Полша се договориха да създадат военен коридор

Холандия подписа декларация с Германия и Полша за проекти за основаване на боен кулоар. Това заяви в обществената мрежа X ръководителят на Министерството на защитата на Холандия Кайса Олонгрен.

„ Нуждаем се от „ боен Шенген “, с цел да придвижваме боен личен състав и съоръжение по-бързо и по-ефективно. Това ще направи Европа по-силна. Направихме значима стъпка - Полша, Германия и Холандия подписаха декларация за основаването на боен кулоар “, написа Олонгрен. Като част от съглашението, по-специално, се възнамерява понижаване на документите и стандартизиране на изискванията за военни придвижвания. Обмисля се и опростяване на процедурите за прекосяване на границата и понижаване на броя на разпоредбите за военните конвои.

През октомври 2023 година началникът на логистичното командване на НАТО ген. Александър Солфранк предложи да се обмисли опцията да се разреши на военните на алианса да се движат свободно в целия блок при положение на боен спор с Русия. Според The ​​Times НАТО може да разгласи основаването на „ боен Шенген “ преди юли. Кремъл назова тази концепция повишение на напрежението.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР