Холандия отзова посланика си в Иран за консултации, след като

...
Холандия отзова посланика си в Иран за консултации, след като
Коментари Харесай

Холандия отзова посланика си в Иран за консултации, след като Техеран експулсира двама холандски дипломати

Холандия отзова посланика си в Иран за съвещания, откакто Техеран експулсира двама дипломати от холандското посолство, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

През януари холандското държавно управление упрекна Иран, че е забъркан в убийствата в Холандия на двама ирански опозиционери с холандско поданство през 2015 и 2017 година, поради които Хага експулсира двама ирански дипломати през юни м.г.

През февруари Техеран разгласи за личност нон грата двама холандски дипломати. Иранският дипломат в Хага бе свикан в холандското външно министерство, където му е било декларирано, че експулсирането на двамата чиновници на холандското посолство е неприемливо и въздейства негативно на двустранните връзки.

Днес холандското държавно управление "реши да отзове посланика на Холандия в Техеран за съвещания ", се споделя в изказване на външния министър Стеф Блок.

"Това решение се взема известието на иранското външно министерство, че двама холандски чиновници на посолството в Техеран са оповестени за личност нон грата и би трябвало да изоставен страната ", се прецизира в изказването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР