Холандия не възнамерява да публикува списъка на лицата, заподозрени за

...
Холандия не възнамерява да публикува списъка на лицата, заподозрени за
Коментари Харесай

Холандия няма да обяви заподозрените за катастрофата на Боинг-777 над Украйна

Холандия не има намерение да разгласява листата на лицата, обвинени за злополуката на Боинг-777 на авиакомпанията Malaysia Airlines, която стана над Украйна през юли 2014 година, заяви ТАСС, базирайки се на формален представител на холандската прокуратура Вим де Бран.

По-рано в редица медии се появи информацията за това, че холандската страна има намерение да разгласява имената на 120 души, съпричастни към нещастието .

 Малайзийски аероплан с 295 души се разруши в Украйна, допускат удар с ракета
Малайзийски аероплан с 295 души се разруши в Украйна, допускат удар с ракета

Според някои западни медии самолетът е свален от проруски сепаратисти. Сепаратистите пък упрекват Киев. В 17,20 ч московско време самолетът, летящ на височина повече от 10 000 метра, е трябвало да навлезе в съветското въздушно пространство. Боингът паднал покрай град Шактарск в Донецка област, откакто липсващ от радара

" Това известие не подхожда на действителността ", акцентира де Бран. Ние не имаме намерение да публикуваме листата на обвинените ".

Пътниците на аероплан Боинг-777 на самолетната компания Malaysia Airlines, изпълняващ полет MH17 от Амстердам до Куала-Лумпур, се разруши на 17 юли 2014 година на изток от Донецка област. Загинаха 283 пасажера и 15 души екипаж - жители на 10 разнообразни страни .

Разследването на нещастието бе поето от Съвместна следствена група , водена от Холандия. В нея има представители на Австралия, Белгия, Малайзия и Украйна .
През септември 2016 година следователите разгласиха резултати от своя разбор, съгласно които самолетът е ударен от ракета от ЗРК " Бук " в региона на село Первомайское на юг от селището Снежное, което в деня на нещастието бе следено от опълченците в Донецк.

В своя отчет съветският разбор на данните на първичната радиолокация опроверга опцията за пуск на зенитна раке та по Боинг от региона източно от мястото на злополуката, включително и от Снежное.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР