Холандия надделя над олимпийския шампион Русия с 33:32 (16:16) и

...
Холандия надделя над олимпийския шампион Русия с 33:32 (16:16) и
Коментари Харесай

Холандия е първият финалист на Световното след победа над олимпийския шампион Русия

Холандия надви над олимпийския първенец Русия с 33:32 (16:16) и се класира за финала на Световното състезание по хандбал за дами в Япония. Възпитаничките на френския познавач Еманюел Майонад доближиха до трагичния триумф в доста оспорвания мач с надвит гол на Лаура ван дер Хайден 19 секунди преди края.

Рускините, които имаха единствено победи в шампионата до момента, водеха с 26:24 в средата на второто полувреме, само че не съумяха да удържат преднината си. В края Анна Вяхирева можеше да изравни за четирикратните международни шампионки и да прати в продължение, само че пропусна с удар от деветия метър 2 секунди преди сирената.

Вяхирева беше най-резултатна в мача с 11 попадения, а за победителките с 9 гола се отличи Еставана Полман.

Така Холандия си подсигурява отличие в трети следващ международен шампионат след среброто през 2015 година и бронза през 2017 година.

В търсене на първи трофей в историята си " оранжевите " ще срещнат спечелилия от другия полуфинал сред Норвегия и Испания, който е по-късно през днешния ден.

Скандинавките, които завоюваха сребро преди две години в Германия, а преди този момент взеха третата си купа в Дания през 2015 година, се стремят към трети следващ край на Световно състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР