Ходовата част неизбежно се износва дори при внимателно шофиране на

...
Ходовата част неизбежно се износва дори при внимателно шофиране на
Коментари Харесай

Как шофьорите убиват окачването си, без да го усетят

Ходовата част неизбежно се износва даже при деликатно шофиране на автомобила. Така стигаме до разумния въпрос: какво най-често се чупи в окачването.

Амортисьори

Пружинното окачване на разнообразни модели съдържа главно едни и същи съставни елементи, които като цяло са „ консумативи “. Основното „ заболяване ” на амортисьорите е изпускането на масло или газ. Най-често това се дължи на щета на уплътненията, което предизвика както естествено изхабяване, по този начин и ударни натоварвания, изключително през зимата на студена кола. Проблемът се показва в присъщи удари и маслени петна в региона на монтирането и гумените уплътнения.

Пружини

Пружините, изчерпали експлоатационния си живот, както и при рискови натоварвания и заради неточности при монтажа, са склонни да се спукат. Дефектната пружина може елементарно да бъде разпозната посредством изкривената позиция на автомобила, измененията в култура и ъглите на сходимост на колелата.

Носачи

Разбитите пътища са главната причина за строшаване на носачите. Най-често тези детайли страдат при прекосяване пред дупка при натиснати спирачки. Затова е добре, когато сте натиснали спирачките, с цел да намалите скоростта пред затруднение, да ги отпуснете малко преди да преминете през него. Така се разтоварва напрежението върху цялата предницата, като самата тя се повдига нагоре о физичните закони, по този метод напрежението върху всички носещи детайли по окачването се облекчава.

Шарнири

Отново: разрушен път и студено време. Първият симптом за проблем е присъщото скърцане и тракане.

Стабилизиращи щанги

Реагират най-силно на странични натоварвания. В допълнение към износването на опорите на самата щанга, най-честата „ болест ” е разкъсването на шарнира вследствие на игнориране на неравностите на пътя.

Кормилни щанги и кормилна рейка

Механизмът на кормилното ръководство се поврежда заради следните аргументи: шофиране по неравни пътища, удар в бордюр, шофиране в тежки офроуд условия, паркиране на кола през зимата с обърнати колела, внезапни завъртания на кормилото при шофиране на студена кола в студено време, както и излагане на пясък, тиня и вода, в случай че има развалени гумени уплътнения.

Защо не би трябвало да " мамите ", когато минавате през „ легнал ” служител на реда

Агресивното шофиране и безконечното бързане, особено за жителите на огромните градове, принуждава доста водачи да не се церемонят с неравностите. Има водачи, които не считат за належащо да понижат скоростта пред дупки, кръстовища и неравности, и това е неточност както на неопитни притежатели, по този начин и на тези с дълготраен стаж зад кормилото.

Вземете за образец прекосяване през „ легнали ” служители на реда. Ако си създадете табиет да преодолявате такива трудности със скорост 30-40 км/ч, ударните натоварвания ще обиден съвсем всички детайли на ходовата част. На първо място ще пострадат гумените „ консумативи “. Да не приказваме, че по този начин се повреждат и гумите.

Не по-малко нездравословно е да се минава през сходна грапавина с натиснат педал на спирачката - окачването ще бъде натоварено и ударите върху детайлите на шасито ще бъдат доста по-сериозни, в сравнение с при ненатоварено окачване, както към този момент описахме.

Някои водачи считат, че мамят системата, като минават през „ лежащ “ служител на реда диагонално. Всъщност по този метод се усилва натоварването върху детайлите на окачването от страната на трудността. Освен амортисьорите от едната страна се натоварват и щангите и носачите към него.

Още по тематиката може да четете на профилирания уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР