Ходът идва след обществена консултация, която се съсредоточи върху това

...
Ходът идва след обществена консултация, която се съсредоточи върху това
Коментари Харесай

Бристолският университет ще запази имената на сградите, свързани с търговци на роби, но емблемата на Колстън е премахната от логото

Ходът идва след социална консултация, която се концентрира върху това дали имената на постройките са свързани с фамилии и фигури с връзки с търговията с плебеи или са свързани артикули като тютюн, захар и какао.

Те включват Мемориалната постройка на Уилс, кръстена на семейството производители на тютюн Уилс, и постройката Фрай, кръстена на семейството производители на шоколад.

Говорител на университет сподели, че 4000 студенти, чиновници и членове на локалните общности, които са дали отговор на анкетата, считат, че е „ от решаващо значение да се признае и изясни предишното “ и историческото значение на такива фигури.

Той сподели университетът реши да резервира всички сегашни имена на здания, в това число Уилс и Фрай, и да работи, с цел да подсигурява, че „ цялостните им истории и исторически връзки с университета са забележими “.

„ Семействата Уилс и Фрай помогнаха разкрили университета при започване на 20-ти век посредством обилни финансови дарения “, добави той.

„ Въпреки че фамилиите не са има...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР