Хоакин Финикс умее да играе императори. В началото на века

...
Хоакин Финикс умее да играе императори. В началото на века
Коментари Харесай

От „Игрите на глада“ 64 години по-рано до Наполеон. Филмите през ноември

Хоакин Финикс умее да играе императори. В началото на века той се превъплъти в римския владател Комод, с цел да се дуелира в Колизеума с Ръсел Кроу. Сега вади сабя и се впуска в борба, само че към този момент като Наполеон.    След суперуспешния Елвис с Остин Бътлър предходната година следва филмовата история и на Присила. Тя надживя и именития си брачен партньор, щерка им Лиса-Мари.    За феновете на комедии този месец из екраните ще шества и Никълъс Кейдж в ролята на отегчителен професор, който неизвестно за какво всички стартират да сънуват по едно и също време. И това става толкоз прочут, че не може да го понесе.    В два кино лентата ще забележим Майкъл Фасбендър – като наемен палач в The Killer и като треньор на националния отбор по футбол на Американска Самоа, който през 2001 година записва най-лошия резултат в историята, губейки с 31:0 от Австралия   Ето 12-те кино лентата, които да не пропускате през ноември, подбрани от BBC.  The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes  Игрите на глада е сполучлива поредност романи и още по-успешна кино. Както е редно при всеки подобен план, би трябвало да се изстиска всяка опция за продобиване на още няколко милиона. Затова е време за предистория. Действието се развива 64 години преди първите игри. 
В предишното в тази поредност сме гледали звезди като Дженифър Лорънс и Доналд Съдърланд. Сега е ред на Питър Диклиндж, Рейчъл Зиглър и Том Блайт. 
Премиерата е на 15 ноември. 
 
 The Marvels
Капитан Марвъл би трябвало да избави света. А това значи, че Бри Ларсън потегля на борба с неприятните. Тя знае по какъв начин да удря. 
Този път обаче работата е по-трудна, тъй като се намесват и две други супергероини. Става една нежелана и много объркана замяна на местата. 
Това е 33-тият филм за вселената на Марвъл и от едноименното студио се надяват с него да си върнат инерцията отпреди няколко години. 
Освен Ларсън тук се появяват Самюел Джаксън, Зави Аштън и други. 
Премиерата е на 8 ноември. 
 

Saltburn
  Най-смотаното хлапе в университета (Бари Когън) се сприятелява с най-популярното. И получава предложение да прекара лятото дружно с него в фамилния му палат във Англия. Естествено, съгласява се. 
На място обаче открива, че това не е по никакъв начин положително решение. Семейството на известното момче се оказва формирано от психопати. А и положителното момче открива, че може би не е толкоз положително. 
17 ноември е денят на премиерата в Съединени американски щати и Англия.
 
Dream Scenario
Университетският учител Пал Матюс има харизмата на дънер. Той не е неприятен човек, само че е извънредно отегчителен. Толкова, че студентите не го слушат по време на лекции, а щерка му в никакъв случай не би си помислила, че има готин татко. 
Изведнъж всичко се трансформира по допустимо най-странния метод – всички стартират да сънуват Пол. Не става дума за нещо изключително, само че каквото и да се случва в сънищата им, оня професор просто е там. Хората стартират да си споделят и внезапно на Пол му се постанова да живее в същинска полуда. Той става прочут, разпознават го по улиците, медиите го търсят за изявленията, а той няма никаква визия за какво всички го сънуват. 
Тази сюрреалистична комедия е с Никълъс Кейдж в основната роля. 
В кината от 10 ноември.
 
Priscilla
Присила Пресли надживя и именития си брачен партньор Елвис, и щерка им Лиса-Мари. Тя е последният жив очевидец на интимни моменти от живота на това семейство, за които е говорено и писано толкоз доста през миналите десетилетия. 
Това е историята ѝ, разказана от София Копола. Тук акцентът не е върху Краля на рокендрола, а и няма по какъв начин да е, откакто преди година Баз Лурман направи извънреден филм с Остин Бътлър в основната роля. 
Това е роман за Присила – никому незнайното момиче, което Елвис среща до момента в който отбива военната си работа в Германия. Тогава тя е малолетна, само че артистът съумява да убеди родителите ѝ да ѝ разрешат да живее в дома му и двамата се женят няколко години по-късно. 
  Мечтаният живот с Краля на рокендрола обаче има своята тъмна страна и Присила открива, че щастието е непостижимо в този брак. Няколко години по-късно тя се развежда с Елвис и поема по личен път. Но и през днешния ден, 50 години след гибелта му, за всички тя си остава неговата жена. 
Премиерата в Съединени американски щати и Канада е на 3 ноември. 
 
The Killer
Майкъл Фасбеднър е проведен наемен палач. Постянно си повтаря, че би трябвало да следва проекта и да не демонстрира никакви усеща, въпреки всичко това му е работата. 
Но извендъж този буквоядец прави гаф – убива неверния човек. Оттук насетне всичко се прекатурва и на него му се постанова да обикаля целия свят в опит да се избави. Но и продължава да убива. 
  Филмът излиза на 17 ноември, а в Netflix е наличен от 10 ноември. 
 
Next Goal Wins
За един футболен треньор работа на остров Американска Самоа може да е смъртна присъда. Особено в случай че знае, че тамошните играчи не просто не са международна класа, а напряко нямат навика да бележат голове. 
Но когато Томас Ронген (Майкъл Фасбендър) е уволнен, той няма доста варианти с изключение на да се запъти към това далечно място, с цел да тренира тим.  Филмът е основан на същинската история на националния отбор по футбол на Американска Самоа, който през 2001 година записва най-лошия резултат в историята, губейки с 31:0 от Австралия. Netflx към този момент сътвори документален филм по тематиката. Сега е време и за комедия. 
Премиерата е на 17 ноември. 
 
May December
Грейси (Джулиан Мур) и Джо (Чарлз Мелтън) са на пръв взор щастливо семейство с три деца, което живее пищно в огромна къща. Връзката им обаче е нетипична. Влюбват се когато Грейси е на 36 години, а Джо – едвам на 13. Въпреки това остават дружно.    Изглежда, че са превъзмогнали компликациите, само че в живота им се появява Елизабет (Натали Портман). Тя е актриса, която търси провокации и взема решение да изиграе Грейси. Елизабет стартира да се рови в живота на двойката, който се оказва доста надалеч от идеалния и напълно скоро всички пукнатини стават забележими.    Премиерата е на 17 ноември.     Fallen Leaves
Този нискюбоджетен филм взе премията на журито на филмовия фестивал в Кан. Режисьор е е финландецът Аки Каурисмаки. Лентата е и тъжна, и смешна. Разказва историята на една обич от Хелзинки.   Главните настоящи лица са мъж и жена, изкарващи си прехраната на нископлатени длъжности и борещи се с тежкото всекидневие. Естествено, любовта не им е непозната, само че когато понасяш удари всекидневно, методът ти към живота е малко по-особен.    Към момента този филм има най-високата оценка в Rotten Tomatoes.    Премиерата е на 17 ноември.     Wish
  Disney чества своята 100 годишнина със специфичен анимационен филм, събрал тематики от последния век. Създателите на Замръзналото кралство описват историята на магическа страна, в която крал Магнифико има способността да извършва стремежи. Уловката е, че той взема решение какво да се случи и какво – не.  Младо момиче на име Аша не счита това за заслужено. Една вечер тя си пожелава да има падаща звезда. И, ето че, такава се появява. Нещо повече – тя дава на Аша способността също да извършва стремежи. 
  Кралят обаче не е удовлетворен от този процес. Обявява момичето за предателка и стартира гонене. 
Премиерата е на 22 ноември. 
 
Pencils vs Pixels 
Кой е по-силен – моливът или пикселът? Този въпрос е основен за документалния филм, представящ историята на анимацията през последните трийсетина години. Помните ли Малката нимфа и Цар Лъв? Тези класики на Disney от 90-те години са рисувани на ръка. 
Но след това идва 1995 година, а с нея и първата напълно компютърно генерирана анимация – Toy Story. Индустрията е в потрес. Това ли е бъдещето и какво ще стане с художниците? Ще бъдат ли заличени от компютри? 
Звучи познато, изключително на фона на все по-силно навлизащия в живота ни изкуствен интелект, нали? Е, художниците още са тук. Просто работят по друг метод. 
Премиерата е на 7 ноември. 
 
Napoleon
Хоакин Финикс обича да играе императори. В началото на века той се превъплъти в римския владател Комод, с цел да се дуелира в Колизеума с Ръсел Кроу или просто с Гладиатора. 
23 години по-късно Финикс още веднъж е император, само че по-съвременен – Наполеон. Режисьор още веднъж е Ридли Скот, който към този момент е на 86 години, само че изгледа като че ли няма желание да спре да прави филми. 
Ванеса Кърби е в ролята на Жозефин, без която популярният военачалник не може да живее. Това е следващият епос на Скот, само че това е също и боен филм. 
Освен историята на Наполеон той демонстрира и една доста друга Европа – раздирана от непрекъснати войни и непостоянни съюзи сред обособените страни в опит да запазят себе си. 
Краткото показване на кино лентата звучи по този начин: Историята на един император, ухажор, тиранин и легенда. 
  Премиерата е на 22 ноември. 
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР