Хлябът присъства на почти всяка трапеза. Той е верен спътник

...
Хлябът присъства на почти всяка трапеза. Той е верен спътник
Коментари Харесай

Не допускайте тези 5 грешки с ХЛЯБА, за да не качвате КИЛОГРАМИ

Хлябът участва на съвсем всяка софра. Той е правилен сателит на домашно приготвената храна. Може да го купите от магазина или да си приготвите сами, едно е несъмнено – мъчно е се откажем от него, тъй като с самун всяко ядене като че ли ни се услажда повече.

Доста хора обаче пробват да го лимитират от менюто си, тъй като съдържа въглехидрати, които предизвикват повишаване на тежестта и други здравословни проблеми. Все отново въглехидратите са един от детайлите, които би трябвало да участват в порцията ни, с цел да одобряваме всички значими за организма субстанции. Те са източникът на сила на организма и с тях просто не би трябвало да прекаляваме.
Рецептата на баба: Става за 5 минути - здравословен самун без месене
Хубаво е да се придържаме към здравословното хранене, с цел да бъдем здрави и да се усещаме добре. Това хранене обаче постоянно изключва хля...
Прочети повече
За да извлечете оптимално изгоди от потреблението на самун, би трябвало да спазвате някои правила, с които няма да наддадете тегло и ще се чувствате добре.

Вземете си самун с фибри – те са потребни въглехидрати, които предизвикват производството на сила, контролират равнищата на кръвна захар и дават дълготрайно чувство за задоволеност. Храните, съдържащи фибри, са доста потребни за организма, включително и хлябът.

Не купувайте самун със захар – когато избирате какъв самун да вземете, в случай че нямате време да приготвите домакински, четете деликатно етикета. Ще се изненадате в какъв брой типа се съдържат захари, които са причинители на наднорменото тегло и други здравословни проблеми. Хляб, съдържащ захари, може да докара до скок на кръвната захар, което да докара до апетит, нарушавания на енергийния баланс, повишаване на килограми.

Купувайте пълнозърнест самун – заменете белия с пълнозърнест самун, защото първият е пречистен, с добавени захари, чиято задача е да създадат усета му подобен, какъвто го познавате. Пълнозърнестият вид самун съдържа трици, които контролират равнищата на кръвната захар и понижават апетита. Той съдържа протеини, значими за основаване на мускулна маса. Те доставят тялото с витамини от група В.
Смъртоносно наслаждение? Специалисти изясняват за заплахата от белия самун и макароните
Лекарят диетолог Елена Соломатина споделя пред „ Москва 24 “, че всекидневната консумация на бял самун може да докара до инсу...
Прочети повече
Съчетайте хляба със здравословни мазнини и протеини – по този метод ще потиснете глада, ще имате сила, няма да ви се яде сладко. Хапвайте пълнозърнест самун с протеини и здравословни мазнини. По този метод може да управлявате тежестта си, да подобрите метаболизма и да подобрите храносмилателните процеси. Източници на потребни мазнини и протеини са авокадото, рибите, нетлъсто месо, яйца, зехтин, хумус, маслини и други.

Хапвайте самун без други въглехидрати – хлябът съдържа най-вече въглехидрати, ето за какво не би трябвало да го комбинирате с други въглехидрати, изключително с просто или захар. Ако го извършите, ще създадете причина за повишаване на килограми или диабет. Затова е значимо да хапвате здравословния вид на хляба дружно с мазнини и протеини, които също са потребни.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР