Хладилникът е много удобно средство за съхранение на продукти, но

...
Хладилникът е много удобно средство за съхранение на продукти, но
Коментари Харесай

Продукти, които не трябва да съхраняваме в хладилника

Хладилникът е доста комфортно средство за предпазване на артикули, само че има артикули, които е добре да заобикаляме да държим в него.

 Не дръжте яйцата на вратата на хладилника
Не дръжте яйцата на вратата на хладилника

Съветват специалисти по сигурността на храните

Лук

 Снимка 344563

Лукът е съществена съставна част от доста ястия, като множеството баби са на мнение, че той прави усета на храната. Няма да спорим за това, само че би трябвало да знаем, че не е добре да го съхраняваме в ледник. Причината е, че лукът ще стане леплив и мек. Също по този начин би трябвало да заобикаляме да го държим в найлонови торбички, тъй като той има потребност от въздух, с цел да се резервира по-дълго време.

Авокадо

 Снимка 344564

Авокадото е обичано на много хора, като за множеството от тях то е неизменима част от салатата. Ако обаче сме купили авокадо, което не е узряло - не би трябвало да го слагаме в хладилника. А за какво? Много просто, по този начин ще създадем узряването му съвсем невероятно. Можем да го съхраняваме в ледник, несъмнено, само че едвам, когато е изцяло узряло и не считаме да го използваме незабавно.

 Храните и напитките, които в действителност не са толкоз здравословни
Храните и напитките, които в действителност не са толкоз здравословни

Добре е да сме наясно

Домати

 Снимка 344574

Всички обичаме усета на доматите, добре де, съвсем всички, и сме привикнали да ги държим в хладилника, само че може би не е добра концепция. Причината е, че по този начин те губят по-бързо вкусовите си качества, а и, както при авокадото, процесът на узряване се стопира. Хлябът също доста постоянно се съхранява в хладилника, с цел да се резервира по-дълго време, само че в действителност по този начин го изсушаваме.

Мед

 Снимка 344575

Звучи необичайно да сложим буркан с мед в хладилника, в случай, че медът не се скапва, само че в случай че въпреки всичко се объркаме и го създадем, то би трябвало да знаем и до какво ще докара това. А точно - по-бърза кристализация на захарта. Или по-просто казано, ще се захароса доста по-бързо от нормалното. И няма логичност да го вършим, в случай че не целим това.

 Как да онлайн
Как да " подобрим " холестерола си

Кои храни и привички би трябвало да заобикаляме

Зехтин

 Снимка 344577

Ще приключим със зехтина, само че не заради някакви пристрастия. А тъй като би трябвало да знаем, че в случай че го съхраняваме в хладилника, то той ще се сгъсти, а от това ще пострадат и вкусовите му качества.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР