Хладилникът е един от уредите, за който сме изключително благодарни

...
Хладилникът е един от уредите, за който сме изключително благодарни
Коментари Харесай

Не дръжте в хладилника тези плодове и зеленчуци

Хладилникът е един от уредите, за който сме извънредно признателни в наше време, че е плод на науката и нововъведенията. Възможността да съхраняваме за по-дълго време храна ни пести време и пари. Смятаме, че до момента в който продуктите ни са в хладилника, те са предпазени и трайността им е удължена. Факт е обаче, че някои артикули губят потребните си съставки, в случай че се съхраняват в ледник.

Ето някои са зеленчуците и плодовете, които би трябвало да се съхраняват на стайна температура или в долап, съгласно мнение на диетолози и специалисти:

Домати и плодове с костилки
При предпазване в ледник доматите, сливите, прасковите и черешите трансформират типа си, а ароматът им отслабва, написа zdrave.to. Най-добре е да ги съхранявате на друго място.

Авокадо
По-добре е да съхранявате този другоземен плод на мрачно и изсъхнало място, с цел да узрее по-добре и да стане мек. Можете да добавите ябълка дружно с него, с цел да ускорите процеса на зреене.

Лук и чесън
Лукът и чесънът устоят най-дълго на хладно, изсъхнало и мрачно място. Торбата би трябвало да е плат или хартия, само че не и целофан, тъй като растенията би трябвало да дишат.

Картофи
Картофите също не би трябвало да се съхраняват в ледник. Също по този начин е значимо да се посочи, че картофите не трябва да имат време да покълнат, тъй като тогава те ще развият свойство, което е рисково за здравето.

Пъпеш
Можете да съхранявате пъпеш в ледник. Но това ще го направи по-малко апетитен. Преди сервиране би трябвало да го оставите за известно време на стайна температура, с цел да се стопли и да стане по-вкусен.

Ананас
Ананасите, за разлика от доста други плодове и зеленчуци, не узряват след нарязване, тъй че би трябвало да изберете най-зрелия плод и да го изядете допустимо най-бързо. Не би трябвало да го съхранявате в ледник.

Царевица
Хладилникът няма да навреди на царевицата, само че не е нужно да заемате място в хладилника с кочаните, тъй като не се скапва бързо.

Тиква
Тиквата също се съхранява добре на рафтовете, тъй като има дебела кора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР