Хитът на Мондиал 2022 Мароко обедини всички араби и африканци

...
Хитът на Мондиал 2022 Мароко обедини всички араби и африканци
Коментари Харесай

„Лъвовете от Атлас“ скачат срещу Португалия

Хитът на Мондиал 2022 Мароко сплоти всички араби и африканци и в този момент те дружно мечтаят. Атласките лъвове излизат през днешния ден от 17:00 часа против Португалия в четвъртфинален конфликт, с който може да пренапишат историята.

При възможен триумф Мароко ще се трансформира в първия тим от Черния континент, който попада в Топ 4 на международни шампионати. Преди с тази задача не съумяха да се оправят Камерун (1990), Сенегал (2002) и Гана (2010).

Представянето на атласките лъвове досега надминава и най-смелите упования. В Катар отборът на Уалид Реграги не позволи загуба, а единственото инкасирано попадение е автогол на Найеф Агерд. Мароко загатна за опциите си в групата против Белгия (2:0). После в епичния осминафинал против Испания пък блесна вратарят Ясин Буну. Стражът на Севиля отхвърли поредно при дузпите Пабло Сарабия, Карлос Солер и Серхио Бускетс за 3:0. Тези триумфи сплотиха араби и африканци в невиждана поддръжка за Мароко. За да осъществен фантазиите, атласките лъвове би трябвало да преодолеят отбор, цялостен с качество и опит, като Португалия.

Селекционерът Реграги има вяра, че неговият тим има сили да сервира изненадата.

„ Уважаваме Португалия. Отборът разполага със страхотни нападатели, само че те знаят, че ние ще бъдем предизвикателство за тях. Свикнали сме да играем против елитни отбори. Имаме проект и ще се опитаме да създадем още една изненада. Трябва обаче да се концентрираме върху личната си игра и да се опитваме да ставаме по-добри в хода на мача. Гордея се със страната и с тима. Всички се държат по този начин, като че ли сме част от едно огромно семейство. Имаме зад тила си Африка и арабския свят. Това е доста значимо, само че ние играем първо за Мароко “, съобщи спецът на конференцията.
„ Играчите са изтощени и имаме травми, само че няма да се оплакваме. Няма значение кой ще играе, ще дадем максимума от себе си и няма да търсим извинения. Обединихме хората в Мароко и това е по-важно от парите и трофеите. Ние обаче сме тук, с цел да печелим мачове и да стигнем колкото е допустимо по-далеч “, приключи Реграги.

В Португалия до последно под въпрос ще е централният бранител Рубен Диаш. Ако не е в положение да играе, на мястото му ще стартира Антонио Силва. „ А Бола “ твърди за напрежение сред титулярния десен бек Жоао Кансело и селекционера Фернандо Сантош, поради което Диого Далот още веднъж ще стартира на фланга.

Наставникът пък изясни решението си да остави Роналдо запаса в 1/8-финала против Швейцария (6:1).

„ След като обядвахме в деня на мача, го поканих в офиса си. По явни аргументи той не беше благополучен, тъй като постоянно е бил титуляр. Проведохме естествен диалог, в който аз изложих моите визии по въпроса и той ги одобри ”, съобщи Сантош.

Той разяснява и слуховете, че звездата желал да си тръгне.

„ Роналдо не ми е казвал, че възнамерява да си потегля. Нямаше по какъв начин той да даде по-хубав образец, тъй като видяхте, че той загряваше обикновено, а след това скачаше и празнуваше голове с останалите си съотборници. Даже в края той беше индивидът, който прикани останалите да отидат и да поздравят почитателите ни. Оставете Кристиано на мира, той не заслужава това поради всичко, което е сторил за португалския футбол. Вече не е съвременно непрекъснато да бъде апетитен с пръст ”, добави Сантош.

„ Беше хубаво, че подобен диалог имаше. Сега на Мондиала разгадавам титулярите си час и половина преди началото на мача. По принцип не повеждам такива диалози с всички, само че Роналдо е капитан и заслужаваше това поради всичко, което е постигнал ”, приключи спецът.

21-годишният Гонсало Рамош, който размени Роналдо, сграбчи шанса си и избухна с хеттрик, което евентуално ще му обезпечи място и измежду 11-те против Мароко.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР