Хиперинфлацията ще обхване скоро САЩ и света и ще промени

...
Хиперинфлацията ще обхване скоро САЩ и света и ще промени
Коментари Харесай

Шефът на Twitter: Хиперинфлация сковава скоро САЩ и света

Хиперинфлацията ще обхване скоро Съединени американски щати и света и ще промени всичко. Това уточни съоснователят на Twitter Джак Дорси посредством обява в личната си обществена мрежа.

„ Хиперинфлацията ще промени всичко ”, написа Дорси в края на предходната седмица. „ Случва се. ”, добави той.

Публикацията на софтуерния бизнесмен идва на фона на близо 30-годишен връх в повишаването на потребителските цени в Съединени американски щати и възходящите терзания, че обстановката може да бъде по-лоша в сравнение с чакат управляващите в страната, написа CNBC.

Hyperinflation is going to change everything. It’s happening.
— jack⚡️ (@jack)

 

В петък предходната седмица, ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл призна, че инфлацииония напън „ вероятно ще продължи по-дълго в сравнение с се очакваше преди ”, отбелязвайки, че процесът може да продължи и през идната година.

Лидерът на централната банка на Съединени американски щати прибавя, че чака скоро Фед да стартира да се отдръпва от изключителните ограничения, които предприе в поддръжка на стопанската система. Според някои критици точно тези ограничения са помогнали за усилване на инфлацията в страната.

Освен Twitter, платформа с 206 млн. актини консуматори на ден, Джак Дорси оперира и крипто бизнеса Square, който се занимава с разплащания с криптовалути.

В отговор на консуматори на Twitter, Дорси прибавя, че съгласно него инфлационния проблем ще ексалира по света. „ Ще се случи скоро в Съединени американски щати, по този начин и по света ”, написа той.

It will happen in the US soon, and so the world.
— jack⚡️ (@jack)

 

Дорси е изпълнителен шеф както на Twitter, по този начин и на Square.

Под хиперинфлация се схваща бързо повишаване на цените, което обезценява валутите и има капацитета да унищожава цели стопанска система.
 Инфлацията скочи до 9-годишен най-много Инфлацията скочи до 9-годишен най-много
Годишната инфлация в България скочи до 9-годишен най-много към края на септември тази година, достигайки равнище от 4.8%, сочат данните на...

Инвеститорът милиардер Пол Тюдор Джоунс също предизвести за интервал на покачваща се инфлация. Пред CNBC през предходната седмица, той уточни като добър способ за хеджиране на риска от инфлация.

„ Ясно е, че има място за крипто. Ясно е, че печели борбата със златото сега ”, сподели Джоунс.

Засега множеството вложители не бързат обаче да нарекат обстановката „ хиперинфлация ”, за разлика от Дорси.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР