Химикът д-р инж. Веселина Узунова и актьорът Алек Алексиев станаха

...
Химикът д-р инж. Веселина Узунова и актьорът Алек Алексиев станаха
Коментари Харесай

В топ 30 в света: Веселина Узунова и Алек Алексиев са сред най-изявените млади личности

Химикът доктор инж. Веселина Узунова и артистът Алек Алексиев станаха част от влиятелна ранглиста за най-изявени млади персони в света на Международната младежка камара.

Д-р Веселина Узунова от 10 години се занимава с новаторски изследвания в борбата с рака на гърдата. Мечтата ѝ е от ден на ден младежи да избират химията за специалност.

Актьорът е един от двамата българи в класацията за най-изявените млади персони в света

„ Наистина желая доста дами да си кажат аз мога да бъда академик, тъй като специалността е задоволително влиятелна. А аз самата желая да остана в България и да върша тук научни проучвания “, сподели Узунова.

В " Тази заран " по bTV другият финалист, артистът Алек Алексиев, сподели, че едно от най-важните неща, които желае за себе си, е да бъде потребен на обществото- той беше от първите, потеглили да оказва помощ на украински бежанци на границата.

Служебният министър на културата Найден Тодоров също разяснява внимателно събитията през последните месеци

„ Аз съм давал като образец в един блок, когато човек стартира да оказва помощ на един комшия, когато има нужда и това може да се разрасне до квартала, до града и в случай че успяваш ти като човек да правиш себе си сполучлив и другите хора са сполучливи, това е най-вълнуващото, хората да станат по-успешни от теб “, съобщи Алексиев.

Д-р Веселина Узунова и Алек Алексиев са определени в мощна конкуренция измежду номинирани от повече от 80 страни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР