Хиляди венецуелци влязоха днес в съседна Колумбия, за да си

...
Хиляди венецуелци влязоха днес в съседна Колумбия, за да си
Коментари Харесай

Хиляди венецуелци влязоха в Колумбия, за да си купят храна и лекарства

Хиляди венецуелци влязоха през днешния ден в прилежаща Колумбия, с цел да си купят храна и медикаменти, откакто президентът Николас Мадуро разпореди да бъде още веднъж отворена границата, която бе затворена от четири месеца, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Дълги опашки от жители на Венецуела се извиха на два презгранична моста покрай колумбийския град Кукута. Хората, някои от които с деца на раменете, чакаха документите им да бъдат тествани от колумбийски митничари.
Венецуелски граничари помагаха обстановката да бъде държана под контрола.

През февруари социалистическото държавно управление на Венецуела разпореди границите с островите Аруба, Бонер и Кюрасао, както и с Бразилия и Колумбия, да бъдат затворени, в миг, когато опозицията се опитваше да достави храна и медикаменти. По-голямата част от помощта бе изпратена от Съединените щати, основен съдружник на венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо.

Миналия месец венецуелското държавно управление отвори още веднъж границите с Аруба и Бразилия.

Вчера службата на висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците заяви, че 4 милиона венецуелци - близо 15 % от популацията на страната - са емигрирали, с цел да избягат от икономическата и политическата рецесия.

Днес специфичният делегат на комисаря, американската актриса Анджелина Джоли, посети различен регион по границата сред Колумбия и Венецуела, с цел да се запознае с изискванията, при които живеят емигрантите и бежанците, и с техните потребности.

Предвидено е холивудската звезда да се срещне с филантропични служащи и с венецуелци и да обиколи палатков лагер, издигнат от Организация на обединените нации, заяви АП.

Анджелина Джоли прикани интернационалната общественост да помогне на трите южноамерикански страни, приели най-вече мигранти от Венецуела - Колумбия, Перу и Еквадор, съобщи Ройтерс.

20 000 деца са изложени на риск да останат без съществени цивилен права, предизвести тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР