Хиляди столичани избраха колелата в неделния ден, за да се

...
Хиляди столичани избраха колелата в неделния ден, за да се
Коментари Харесай

Хиляди се включиха във Велошествие за по-чист въздух в София

Хиляди столичани избраха колелата в неделния ден, с цел да се включат във Велошествие " За по-чист въздух в София " по централните улици на града, съобщи кореспондент на БГНЕС. Редица известни спортни звезди на България, измежду които Йордан Йовчев, Ренета Камберова и Катрин Маноилова, поведоха колоната по маршрут от Народно заседание през Орлов мост около Перловската река до НДК и по-късно по бул. Витоша до входа на Южния парк.

Интересът към събитието, проведено от „ София – Европейска столица на спорта “, Центърът за градска подвижност и Столична община, бе голям, като не всички участници съумяха да се записват и да получат фланелка и стартов номер, а общият им брой бе към 3000. Начело на колоната бе и заместник-кметът на София Мирослав Боршош.

" То към този момент мина в придвижване за по-чиста София, повече спорт, повече зеленина, а и това е една страхотна интензивност, постоянно се включвам, когато го вършим ", показа легендата на българската гимнастика Йордан Йовчев. " С всяка година надрастваме, хората желаят да се движат. Когато има такива начинания, ползата е доста по-голям, радваме се, че всяка година ставаме от ден на ден и повече. Видно е, че столичани и всички, които се включват, желаят да бъдат дейни. Да караш колело в същото време е отлично. Подобряваме се, към този момент се съобразяваме с колоездачите, считам, че вървим в вярната посока ", добави носителят на четири олимпийски медала.

Велошествието няма спортен темперамент, а прекосяването по 4-километровия маршрут цели да насочи обръщение за по-чист въздух, за по една още по-красива и зелена българска столица. „ София – европейска столица на спорта “ провежда събитието към този момент седма поредна година, дружно с още над 100 прояви, които имат за цел да дават повече благоприятни условия на софиянци и гостите на града за спорт и деен метод на живот.

Събитието продължава денем с доста забавна стратегия в Южния парк. Едночасовият състезателен празник там стартира в 11:30 часа с доста музика, съревнования, занимателни игри и викторини с награди. За положителното въодушевление на присъстващите на огромната поляна до входа откъм бул. „ Витоша “ се грижат професионални аниматори, които провеждат състезания за най-хубава декорация на велосипед, изтегляне на викторини със стартовите номера на участниците с премиите от огромни фитнес центрове и магазини за спортни артикули.

" За мен е чест да бъда за втора поредна година част от тази самодейност. Включвам се, тъй като считам, че би трябвало всички да бъдем по-активни. Спортът е здраве, придвижването е здраве и доста се веселя, че виждам доста млади участници тази година, доста повече от предходната ", разяснява българската вяра в шорттрека Катрин Маноилова. " Надявам се в бъдеще да се основат повече условия за пешеходците и колоездачите. Тези събития може да са доста къси, само че считам, че носят огромна мотивация за хората да бъдат по-активни, виждате каква е атмосферата, тъй че се надявам все по-често да се случват в бъдеще. Сега ме хващате в края на моята отмора и започваме още веднъж да се приготвяме за новия сезон - фокусът е за идната година. Със сигурност идната Олимпиада е основна цел в моята кариера, само че в този момент крачка по крачка ", сподели още тя.

В Южния парк в 12:30 часа ще бъде проведена и специфична конкуренция за деца с колела. Малчуганите ще започват със своите колела на групи по 200-метрово оградено трасе към огромната поляна. Проявата се провежда от „ Драг “ и „ София – европейска столица на спорта “ за деца до 11 години и е без спортен темперамент. След това малчуганите могат да се включат в състезанията за най-красива визия на велосипед, за най-хубава рисунка на тематика колело, както и в многото занимателни игри под управлението на аниматорите. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР