Хиляди шестваха по централните улици на унгарската столица Будапеща, за

...
Хиляди шестваха по централните улици на унгарската столица Будапеща, за
Коментари Харесай

В Унгария хиляди пак протестират срещу Орбан и робския труд

Хиляди шестваха по централните улици на унгарската столица Будапеща , с цел да стачкуват против новия закон , който позволява на работодателите да изискват от личния състав да работи изключително до 400 часа годишно, оповестява " Ройтерс ".

Опозиционни партии проведоха няколко протестни демонстрации през последните седмици в унгарската столица и други градове против властническото ръководство на консервативния националист Виктор Орбан.

 Опозицията в Унгария се зарече за
Опозицията в Унгария се зарече за " година на съпротивата " против Орбан

Идват ли сложни времена за Орбан?

Днешният митинг, проведен от опозиционни партии, синдикати и цивилен организации, беше ориентиран основно против новия трудов закон, наименуван от критиците " рабски закон ".

Протестиращите шестваха по улиците на фона на снеговалеж, като стигнаха до постройката на Народното събрание на брега на Дунав, носейки плакати като " Да изметем режима ".

" Ние не сме съгласни с съвсем всичко, което се случва , откогато това държавно управление пристигна на власт (през 2010 г.) - от корупцията до псевдодемокрацията ", акцентира 50-годишната стопанка Ева Деметер.

 Многохиляден
Многохиляден " коледен " митинг се организира в Унгария

Отново против " робския " закон за ексклузивен труд, който разгневи унгарците

Тя разяснява, че повече унгарци се стичат по улиците, с цел да стачкуват, тъй като робският закон " визира доста хора ".

Някои от протестиращите разгласиха в обществените мрежи антиправителствени послания или носеха плакати, призоваващи за " национална стачка ".

Промяната в трудовия кодекс, призната от Народното събрание предишния месец, се сблъска със мощна рецензия и провокира най-големия махленски митинг от повече от година. Потенциално новото законодателство може да добави два спомагателни часа към междинен работен ден или еквивалент на спомагателен работен ден седмично, т. е. шестдневна работна седмица.

 Унгария въстана против промените на Орбан
Унгария въстана против промените на Орбан

Промените в трудовото законодателство покачват общественото напрежение

Золтан Мучи, който е ръководител на синдикат в дружество за произвеждане на стомана, разяснява, че е недемократично, че държавното управление не е разискало измененията в кодекса на труда със синдикатите .

Някои от главните синдикати в страната могат да стигнат до стачка, в случай че държавното управление не седне с тях на договаряния, предизвести Золтан Мучи.

 Унгария употребява мобилни билборд платформи в отбрана на Орбан от рецензии
Унгария употребява мобилни билборд платформи в отбрана на Орбан от рецензии

Камион с билбордове, на които се осмива позицията на Верхофстад, ще се движат в Унгария и до Брюксел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР